Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNy regering: Licens skal reduceres, DR "fokuseres" & TV2 privatiseres - FlatpanelsDK

Ny regering: Licens skal reduceres, DR "fokuseres" & TV2 privatiseres

28 Nov 2016 | Rasmus Larsen |

Den nye borgerlige trekløver-regering vil slanke DR ved at sænke medielicensen for alle danskere. Regeringen vil også sælge og privatisere TV2 inden 2019. Det fremgår af regeringsgrundlaget.

Et slankere DR og lavere licens

DR og public service har været omdrejningspunkt for megen debat over de seneste par år. Dansk Folkeparti har bl.a. foreslået at skære i DR med 25 procent.

Den nye regering bestående af Venstre, Liberal Alliance og Konservative er klar til at handle. De ønsker konkret at slanke og ”fokusere” DR igennem en reduktion af licensen, som betales af 99% af den danske befolkning i dag.

”Fokusering af DR og en nedsættelse af licensen”
- ”DR varetager opgaver, som er en kulturbærende del af det danske samfund. Men der er behov for i højere grad at målrette DR’s produktion til mere grundlæggende public service for at fokusere stærkere på produkter, der ikke udbydes af kommercielle udbydere samt for at reducere antallet af kanaler,” står der i regeringsgrundlaget.

Det nye medieforlig for DR skal først træde i kraft fra starten af 2019. Regeringen vil inden da komme med et konkret forslag.

- ”Den nugældende mediepolitiske aftale udløber ved udgangen af 2018. Regeringen vil fremlægge et konkret forslag til fokusering af DR og en nedsættelse af licensen” lyder det.

Medielicensen stiger i 2017 til 2.492 kroner årligt.

Trekløver-regering


TV2 skal privatiseres

Foruden at ændre på betingelserne for DR, vil den nye regering sælge og privatisere TV2. Forberedelserne til salget skal påbegyndes allerede næste år. Målet er at TV2 kan blive solgt til et privat selskab inden udgangen af 2018, hvor det nuværende medieforlig udløber.

”Forberedelse af en privatisering af TV2 vil blive påbegyndt i 2017”
TV2 hovedkanalen modtager ikke længere licensmidler, hvorfor de kan vise reklamer. TV2 Regionerne modtager stadig licensmidler. TV2 er derfor stadig pålagt visse public service-forpligtelser, herunder om at bringe nyheder og aktialitet.

Det fremgår ikke af regeringsgrundlaget om TV2 fortsat vil være underlagt forpligtelser indenfor public service.

- ”Regeringen ønsker at privatisere TV2. Forberedelse af en privatisering af TV2 vil blive påbegyndt i 2017, så privatiseringen kan ske, efter den nuværende mediepolitiske aftale for 2015-2018 udløber. Regeringen vil sikre, at der fortsat er et bredt udbud af public service-indhold efter en privatisering af TV2,” lyder det i regeringsgrundlaget.

Regeringsgrundlaget "Marienborgaftalen 2016 – for et friere, rigere og mere trygt Danmark" kan læses læses i sin fulde 86 siders længde her.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |