Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBåde Apple & Oculus har nu købt MicroLED selskaber - FlatpanelsDK

Både Apple & Oculus har nu købt MicroLED selskaber

21 Oct 2016 | Rasmus Larsen |

Apple opkøbte i 2014 LuxVue, som er et selskab der forsker i MicroLED skærmteknologi. I denne måned har Oculus opkøbt InfiniLED, der er et lignende selskab. MicroLED er betegnelsen for en ny selv-emitterende skærmteknologi, som minder om OLED, men som ikke bruger organisk materiale.

Oculus & Apple opkøber MicroLED selskaber

MicroLED skærmteknologi blev opfundet i 2000 af et forskerhold fra Texas Tech University. Siden da er adskillige selskaber begyndt at forske i og udvikle MicroLED under forskellige navne.

FlatpanelsDK har i dag publiceret en introduktion til MicroLED; en ny selv-emitterende skærmteknologi.

I 2014 opkøbte Apple selskabet LuxVue Technology; et selskab der udviklede MicroLED skærmteknologi. Dengang gik rygtet, at Apple ville benytte teknologien i Apple Watch, men som bekendt endte Apple Watch med at bruge en OLED-slærm. Apple har for nylig lanceret Apple Watch series 2 med en opgraderet OLED-skærm, der kan nå over 1000 nits maksimal lysstyrke. En af de store fordele ved MicroLED siges at være, at skærmene kan nå meget høje lysstyrkeniveauer, samtidig med, at effektforbruget holdes nede.

Facebook’s Oculus har i denne måned opkøbt et lignende selskab, som forsker i MicroLED, ifølge lokale aviser i Irland og mediet VentureBeat. Oculus har bekræftet, at holdet vil blive inkorporeret i Oculus Research på et nyt kontor i Cork, Irland. Opkøbet kunne foreslå, at Oculus overvejer at benytte MicroLED i fremtidige VR-headsets. Oculus bruger i dag OLED-skærme i Rift-headsettet.

Sony fremviste i 2012 en “Crystal LED” prototype, som byggede på MicroLED og Samsung arbejder i øjeblikket på at kombinere MicroLED med quantum dots i ”QLED”.

Som med alle nye skærmteknologier, vil det kræve en kræftanstrengelse at etablere masseproduktion af MicroLED, men teknologien har ifølge flere selskaber potentialet til en dag at blive et alternativ til OLED i takt med at LCD langsomt glider ud.

- Kilde: VentureBeat, TechCrunch & InfiniLED

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |