Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonB&O lancerer BeoVision Horizon; et fleksibelt 4K Android TV - FlatpanelsDK

B&O lancerer BeoVision Horizon; et fleksibelt 4K Android TV

31 Aug 2016 | Rasmus Larsen |

Rygterne var løbet forud, men i dag har Bang & Olufsen officielt præsenteret tv-modellen BeoVision Horizon i 40 og 48”. Det er et fleksibelt TV med Ultra HD og Google’s Android TV. Prisen starter på 23.495 kroner.

Designet til det fleksible liv

BeoVision Horizon er skabt baseret på et koncept, som B&O kalder “flexible living”. I takt med at moderne livsstil kræver mere fleksibilitet i hjemmet, mener B&O, at tv’et skal følge efter. Derfor er Horizon designet til at kunne rykkes og ikke nødvendigvis dominere stuen eller rummet fra sin faste plads.

- ”BeoVision Horizon handler om fleksibilitet og konnektivitet, om at skabe sociale rum og dele store oplevelser. Dette 4K UHD-TV samler alt i én dynamisk og smuk løsning, som giver dig en ekstraordinær, men alligevel afslappet og uhøjtidelig TV-oplevelse”, fortæller Marie Kristine Schmidt, Vice President Brand, Design & Marketing hos Bang & Olufsen.

BeoVision Horizon


Horizon er designet af Torsten Valeur, der også har designet bl.a. BeoVision Avant. Selskabet siger, at Horizon er et klassisk Bang & Olufsen TV med sans for detaljerne. En sort aluminiumsramme suppleres af aluminiumslameller under skærmen, der dækker højttalerne.

- “Den sorte aluminiumsramme forsvinder nærmest, når man ser TV'et forfra, men set fra siden giver den skærmen perspektiv og dybde. Under skærmen dækker aluminiumslamellerne stilfuldt for højttalerne bag dem. Lamellerne er koniske og let vinklede for at give den bedst mulige lydoplevelse,” tilføjer B&O.

Løftet om fleksibilitet understøttes af placeringsmulighederne. Horizon kan først og fremmest placeres på en hjulstand, der bringer minderne tilbage til B&O’s glade billedrørsdage. Hjulstanden blev også i en kort periode brugt i særudgaven af BeoPlay V1 i havana-brun. Herudover er der mulighed for staffelistand, gulvstand, der manuelt kan drejes 360 grader, samt vægbeslag.

BeoVision Horizon


Med Ultra HD og Android TV

Da FlatpanelsDK fangede Bang & Olufsen til en snak om Horizon, forklarede man, at denne fleksibilitet også gennemsyrer brugeroplevelsen.

BeoVision Horizon
Skærmen har Google’s Android TV styresystem indbygget, hvorfra man kan hente apps og spil. B&O noterer sig, at det i dag i det sociale rum i stuen er blevet ganske normalt at sidde med telefon eller tablet imens man ser tv. Vha. Google Cast-funktionen - som kendes fra Chromecast - kan man sende indhold fra mobil og tablet trådløst over på tv-skærmen.

Horizon er Bang & Olufsens anden model med Google’s styresystem til tv-skærme efter BeoVision 14 blev lanceret tidligere i august. Fra Google Play Film kan man leje og købe film. De danske tjenester mangler godt nok stadig på Android TV, men indtil selskaberne frigiver apps kan man bruge Google Cast.

Vil man hellere over i Apple-universet, har B&O gjort plads til en Apple TV-boks på bagsiden. Der er også plads til en harddisk til optagelse af tv-kanaler og twin-tuneren i skærmen sikrer, at man kan optage en kanal imens man ser en anden.

Horizon har Ultra HD-opløsning, men ikke HDR (high dynamic range). Den er udstyret med 4 HDMI-indgange, der alle er af typen HDMI 2.0 med HDCP 2.2. Det sikrer, at man kan tilslutte afspillerbokse som UHD Blu-ray. I både 40 og 48” sidder der et LCD-panel med bagbelyst LED. 3D understøttes ikke.

Vil man have Ultra HD-oplevelsen, skal man se ud over tv-kanaler og i stedet kigge mod filmskiver eller streaming. B&O har udstyret Horizon med chip til at dekode indhold i både HEVC og VP9, hvilket i praksis vil sige, at tv’et kan modtage 4K fra Netflix, YouTube og eventuelle fremtidige tjenester.

BeoVision Horizon


Trådløs lyd og BeoRemote One BT

Horizon udnytter også B&O’s egne teknologier, som henover årene er blevet udviklet til de dyrere modeller. En lyssensor sørger eksempelvis for, at lysstyrken i billedet automatisk tilpasses omgivelserne (dag, aften, nat).

Indbygget er en 7.1 surroundlyd dekoder. Et fuldt WiSA-modul i skærmen gør det muligt at opkoble op til 8 nyere BeoLab-højttalere trådløst til skærmen, hvis man f.eks. ønsker surround uden kablerne henover loftet. Der kan også tilkobles 8 kablede højttalere via de 4x RJ45 stik.

BeoVision Horizon


Til Horizon medfølger desuden den nye BeoRemote One BT fjernbetjening, som er skabt i ét stykke aluminium. Den adskiller sig fra første udgave ved at bruge Bluetooth. I praksis betyder det, at du ikke længere skal pege mod tv’et. Fjernbetjeningen kan stadig bruge infrarød til at styre tilsluttede enheder. Bluetooth-forbindelsen i tv’et kan desuden bruges til at tilslutte trådløse høretelefoner. Tv’et kan også styres med BeoRemote app’en til iPhone/iPad.

Endelig kan Horizon integreres med alle multiroom-produkter i både Bang & Olufsen og B&O Play serierne.

BeoVision Horizon



BeoVision Horizon findes i 40" og 48" og kan købes i Bang & Olufsens butikker nu.

Priser:
  • BeoVision Horizon 40" inkl. BeoRemote One BT - 23.495 DKK
  • BeoVision Horizon 48” inkl. BeoRemote One BT - 33.995 DKK
  • Stande: Staffelistande, gulvstande, hjulstande og vægbeslag fra 1.995 DKK


    BeoVision Horizon specifikationer:

    Design:
    Designet af Torsten Valeur, David Lewis Designers
    40 og 48 tommer
    Sort aluminiumsramme og aluminimumslameller
    Placering: vægmontering, hjulstand, gulvstand (360-grader rotation), staffelistand
    Billede:
    100 Hz LCD-panel med direct LED
    4K Ultra HD (3840x2160 pixels)
    Antirefleksiv overfladebehandling
    B&O skærmgardiner
    Automatic Picture Control sensor
    4x HDMI 2.0 med HDCP 2.2
    HEVC + VP9 dekodning
    Smart TV:
    Android TV
    Google Cast
    Plads til Apple TV-boks
    Dobbelt-tuner
    BeoRemote One BT med MitValg-knapper medfølger
    1x USB 3.0 og 2x USB 2.0
    Bluetooth indbygget
    Lyd:
    2 x 2.5" drivere hver med 30W forstærker
    4x RJ45 PowerLink (8 højttalere)
    Trådløs WiSA / IWS (8 højttalere)
    Indbygget 7.1 surrounddekoder
    Understøtter B&O Multiroom
    1x 3.5mm mini-jack
  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere nyheder

    Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

    24 Apr 2024 |

    Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

    24 Apr 2024 |

    Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

    24 Apr 2024 |

    SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

    23 Apr 2024 |

    Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

    23 Apr 2024 |

    Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

    23 Apr 2024 |