Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouTube får nyt design på tværs af Smart TV, bokse & spilkonsol - FlatpanelsDK

YouTube får nyt design på tværs af Smart TV, bokse & spilkonsol

25 Aug 2016 | Rasmus Larsen |

YouTube er ved at udrulle en redesignet app, opbygget omkring kategorier, på tværs af Smart TV, mediebokse, spilkonsoller og Chromecast. Apple TV får dog ikke den nye app.

Opfrisket YouTube på tv-skærmen

I årene før 2013 kunne tv-producenter tilgå en udvikler-API hos YouTube og skabe deres egen YouTube-app til Smart TV’et. Den praksis ændrede selskabet i 2013 med henblik på at skabe en konsistent oplevelse af at bruge YouTube på tværs af alle tv-skærme.

Næste skridt er en redesignet app, hvor kategoriopdeling sættes i højsædet. Øverst får man således valget imellem ”Anbefalet”, ”Trending”, ”Underholdning”, ”Nyheder” og adskillige andre kategorier. Der vil også være en særskilt kategori for 4K-indhold, så man kan nyde den høje billedkvalitet på sin tv-skærm. Under hver kategori er der underkategorier.

YouTube


Selskabet forklarer, at mens brugere på mobil eller PC ofte kommer til YouTube for at foretage tekstsøgninger eller fordi de har modtaget et link, viser data, at seerne bruger YouTube på en anden måde på den store skærm. Her leder seeren typiske efter mere specifikke kategorier af videoer og det er derfor brugerfladen nu opbygges om netop disse kategorier.

Det tilføjes, at brugen af YouTube i stuen vokser eksplosivt. Den blev mere end fordoblet i løbet af 2015.

YouTube app’en blev i april 2015 fjernet fra ældre Smart TV og 2. generation Apple TV. Tjenesten streamer i dag i både 4K og 8K-opløsning og vil i løbet af 2016 udrulle streaming i HDR-kvalitet.

Den opfriskede app rulles i skrivende stund ud i USA på tværs af Smart TV, spilkonsoller, mediebokse og Chromecast. Den eneste undtagelse er Apple TV, hvorpå YouTube har en særskilt app, der integrerer med bl.a. Siri-stemmestyring. App’en rulles ud i Europa i takt med, at anbefalingsmotoren optimeres til hvert land. Der sættes ikke en dato på udrulningen i Danmark.

- Kilde: YouTube via Engadget

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |