Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung vil springe OLED-tv over og fokusere på QLED-tv - rygte - FlatpanelsDK

Samsung vil springe OLED-tv over og fokusere på QLED-tv - rygte

24 May 2016 | Rasmus Larsen |

Samsung kæmper stadig med at masseproducere OLED-tv, hvorfor de overvejer en ny langsigtet strategi, der involverer, at man springer OLED-tv over og går direkte til QLED-tv, hvilket er en ny skærmtype baseret på quantum dot-teknologi. Det skriver den koreanske avis ETNews.

Samsung springer måske OLED-tv over

Samsung introducerede sit første OLED-tv i 2012, men måtte skrinlægge projektet kort efter fordi man ikke var i stand til at nedbringe produktionsomkostningerne. Samsung benyttede dengang en anden OLED-pixelstruktur end LG i dag bruger til at masseproducere OLED-tv.

QLED-tv skal ikke forveksles med de skærme, som findes på markedet i dag. Sidste år lancerede Samsung en serie af ”SUHD-tv”, som er LCD-skærme med quantum dot-teknologi i bagbelysningsenheden. Hvad Samsung overvejer nu er imidlertid at skabe en helt ny skærmteknologi udelukkende baseret på quantum dots. Konceptet er ikke helt nyt og er allerede blevet døbt QLED, en forkortelse for ”quantum dot light emitting diode”.

- “Although we had been developing and paying careful attention on OLED technologies, there are problems regarding age and production cost with large products since they use organic material,” sagde en anonym højtstående Samsung-chef til ETNews,

Samsung OLED TV


Håber på QLED-tv i 2019

Samsung mener, at QLED er OLED overlegen fordi skærmteknologien er baseret på uorganisk materiale og fordi den potentielt er billigere at producere, lyder det fra kilden. QLED skulle også være ideel til HDR.

QLED skaber - ligesom OLED – selv lyset og kræver derfor ingen bagbelysning, ligesom LCD gør. I stedet for at bruge organisk materiale – ligesom OLED – vil QLED gør brug af et lag af quantum dots, men derudover på mange måder bygge på samme grundlæggende principper. Størrelsen af nanokrystallerne varierer fra 2 til 10 nanometer i diameter (en ti-tusindedel af tykkelsen af hår) og udsender forskellige farver af lys afhængigt af størrelsen. På den måde kan man skabe et billede. Tidligere har branchen brugt cadmium, som menes at være giftigt for mennesker, i fremstillingen af quantum dots, men Samsung har fundet et alternativ til cadmium.

- “When Quantum Dot replaces color filters, it will become a display that will be superior to all other displays,” sagde Kim Hyeon-seok fra Samsung Electronics’ VD Business Department på CES 2016. “Quantum Dot will become a display that will have strengths of LCD and OLED.”

Samsung har aldrig fremvist en prototype af et QLED-tv.

ETNews hævder at vide, at Samsung stadig er ved at lægge sidste hånd på den langsigtede plan, men at selskabet planlægger at springe OLED-tv og gå direkte til QLED-tv. Samsung håber angiveligt på at kunne sælge de første QLED-tv i 2019. I mellemtiden vil den sydkoreanske producent fokusere på "SUHD" LCD-tv.

Samsung har ikke bekræftet oplysningerne, men chefen for Samsung Electronics sagde for nylig, at ”I wouldn’t say OLED is our future direction”.

- Kilde: ETNews

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |