Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung installerer første OLED-spejlskærme i frisørsalon - FlatpanelsDK

Samsung installerer første OLED-spejlskærme i frisørsalon

24 May 2016 | Rasmus Larsen |

For knap et år siden viste Samsung for første gang deres spejlskærme og gennemsigtige skærme frem. Begge er baseret på OLED-teknologi. Selskabet har nu installeret de første spejlskærme i en frisørsalon i Sydkorea og vil sætte skærmene til salg for offentligheden i 3. kvartal.

Spejlskærme bygget på OLED

Samsungs nye spejlskærme er for første gang blevet installeret ude i verden. Helt specifikt i en frisørsalon kaldet Leekaja Haribis i Sydkorea. Ud over at fungere som et normalt spejl (med lidt lavere refleksionsevne), får kunderne mulighed for at undersøge forskellige stilarter og nyde diverse underholdningsindslag.

Samsung OLED-spejlskærm


Mærkværdigt nok gør Samsung i denne omgang intet ud af at påpege, at skærmene er baseret på OLED-teknologi. Det gjorde de en del ud af, da skærmene første gang blev vist frem som koncepter i juni 2015.

Medmindre Samsung har ændret i specifikationerne, så er der tale om 55-tommer skærme. De bygges ved at fusioneree et gennemsigtigt OLED-panel med et klassisk spejl. Umiddelbart ser det ud som om, at OLED-panelet er placeret imellem yderglasset og den sorte metalfilm. I juni 2015 sagde Samsung, at deres spejlskærme baseret på OLED har en refleksionsevne på 75% og leverer ”mindst 50% højere refleksionsniveau” end tilsvarende spejlskærme bygget på LCD.

En mere betydelig forskel er dog, at OLED-spejlskærme virker i alle salgs omgivelser. LCD-spejlskærme virker kun i oplyste lokaler, da de bruger lyset i omgivelserne som reflektion til at skabe farver.

Samsung mirror display


Lanceres globalt i 3. kvartal

Selvom Samsung går stille med dørene, så tyder det på, at Samsung stadig har øje for store OLED-skærme, selvom chefen for forbrugerafdelingen siger noget andet.

Samsung forestiller sig, at deres nye spejlskærme og gennemsigtige skærme kan bruges i butikker, indkøbscentre, biler og sågar i hjemmet.

Frisørsalonen har tilsyneladende købt hele syv af slagsen og er dermed blevet Samsung’s første kunde. Hvis du kunne tænke dig et eksemplar hjemme i privaten, så vil du kunne købe dem verden over fra 3. kvartal 2016, oplyser Samsung. Prisen er ikke annonceret, men Samsung har tidligere solgt LCD-spejlskærme for ca. 3600 Euro.

- Kilde: Samsung

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |