Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouTube og Hulu vil begge sælge tv-pakker med live-tv - FlatpanelsDK

YouTube og Hulu vil begge sælge tv-pakker med live-tv

06 May 2016 | Rasmus Larsen |

Streamingtjenesterne kaster sig over live-tv. Amerikanske Hulu, en af de store på streaming-tv, bekræfter, at de begynder at levere live-tv i 2017. Rygterne vil vide, at YouTube ligeledes vil begynde at sælge tv-pakker med live-tv næste år.

Live-tv på vej til internettet

Tjenesterne vil formentlig kun blive tilgængelige i USA i første omgang, men det vidner om en tendens, hvor selskaber prøver at bringe de traditionelle tv-kanaler til internettet. Sony var først ude med deres PlayStation Vue-tjeneste, der blev lanceret i november 2014.

Nu arbejder både YouTube og Hulu, en af USAs største streamingtjenester, på klassiske tv-pakker, hvor man køber et bundt kanaler. YouTube, som revolutionerede måden, hvorpå folk over hele verden deler og ser video, vil således tage kampen op med den etablerede branche, på deres vilkår. Deres tjeneste skal efter sigende hedde ”Unplugged”.

- “YouTube would charge one subscription for the main bundle, and extra, smaller monthly fees for these theme-based groups” fortalte en kilde til Bloomberg.

Hulu ser det omvendt som en forlængelse af deres eksisterende katalog af film, tv-serier og dokumentarer. Hulu’s adm. firektør, Mike Hopkins, bekræfter planerne og siger:

- “This means our viewers will be able to enjoy live sports, news and events all in real-time without a traditional cable or satellite subscription. We’re going to fuse the best of linear television and on-demand in a deeply personalized experience optimized for the contemporary, always-connected television fan.”

Hulu bekræfter, at tjenesten skal lanceres i 2017. YouTube sigter efter sigende også mod 2017. Priserne skal ifølge rygtet starte på omkring $35-40 dollars i USA.

Internettet ændrer også dansk branche

I Danmark har visse tv-udbydere på tilsvarende vis forsøgt at bringe tv-kanaler til internettet. Watz Me Now blev lanceret i januar 2014, men danskerne omfavnede ikke tjenesten og den blev kort efter solgt og lukket.

Telia TV blev i marts 2015 relanceret som et rent internetprodukt med tv-kanaler og bredbånd, men produktet er ikke til stede på mange af de tv-platforme, som danskerne rent faktisk bruger.

Herudover har næsten samtlige danske tv-udbydere en ”Play”-app til smartphone/tablet, som giver tv-kanaler på farten, men det kræver stadig antennekabel i stuen. Tv-udbyderne har indtil videre været afvisende overfor at udgive apps på platforme såsom Apple TV og Smart TV, så man kan klippe antenne-kablet i stuen.

I stedet er det rettighedshaverne, som har medvind på internettet. Flere af dem forsøger at skære mellemledet såsom YouSee og Stofa fra, og gå direkte til forbrugeren.

DR TV er som bekendt for nylig udkommet som app til Apple TV, Chromecast og PlayStation og kan dermed ses udenom de klassiske tv-udbydere via internettet, noget som har affødt massiv kritik fra branchen. DR TV kombinerer live-tv med arkivindhold.

Viaplay tilbyder ligeledes indhold fra TV3-universet, herunder sport, som internetprodukt udenom mellemmanden. De giver ikke adgang til klassiske tv-kanaler, men har alligevel live-udsendelser. Discovery har for nylig skåret mellemmanden fra og lanceret deres Dplay-tjeneste, og historien om Netflix, der dog ikke har live-indhold, er velkendt.

- Kilde: Bloomberg, TechCrunch

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |