Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBuede tv-skærme flopper, viser branchetal - FlatpanelsDK

Buede tv-skærme flopper, viser branchetal

27 Apr 2016 | Rasmus Larsen |

Buede tv-skærme blev aldrig ”the next big thing”, viser tal fra GfK og BFE. Philips erklærer de buede skærme døde i Norden og stopper fuldstændig salget. Andre producenter har også skruet ned.

Philips erklærer buede TV døde

Det er kun et par måneder siden, at Philips erklærede 3D for dødt og kaldte det et ”modefænomen”. Nu siger Philips også farvel til de buede tv-skærme, som kaldes en ”gimmick”.

- ”Hvis vi skal være helt ærlige, så var buede tv en designgimmick og aldrig noget, forbrugerne rigtig tog til sig. Derfor tager vi også konsekvensen og lader det udgå i Norden”, siger Henrik Kyhl, nordisk direktør for TP Vision, der står bag Philips TV.

Tal fra GfK og BFE viser, at salget af buede tv-skærme udgjorde kun 4% af styksalget i 2015. Der blev sidste år solgt ca. 550.000 tv-skærme, hvilket betyder, at der blev solgt kun 22.000 buede skærme. Det er på trods af, at de fleste producenter havde en eller flere buede skærme i sortimentet.

GfK noterede i september 2015, at de buede tv-skærme udgjorde 5% af styksalget i 1. halvår 2015. Målt på omsætning dog noget højere (14%), da buede skærme typisk er dyrere end de flade. Sammenholdt med tendensen for hele 2015 vil det altså sige, at pilen peger yderligere nedad for buede skærme, der er faldet fra en allerede beskeden andel på 5% til 4% af styksalget.

Philips 8700


Få danskere har buede vægge

Philips benytter lejligheden til at joke lidt og sende en stikpille afsted mod en af deres største konkurrenter, Samsung, som stadig satser på de buede skærme.

- ”Buede tv er især flotte, hvis de står i et rum med buede vægge – men det er trods alt et fåtal af hjemmene, der har eget tårn,” siger Henrik Kyhl.

Samsung har også skåret ned for charmen i år. Hvor deres ”SUHD”-serie kun bestod af en enkelt flad 55” model sidste år, har producenten i år to fulde ”SUHD”-modelserier i fladt design. Philips har ingen buede skærme i deres 2016-program. Sony har en enkelt serie og hos LG er kun en ud af fire nye OLED-serier buet. LG har heller ingen buede LCD-skærme i programmet i år. Panasonic har ligeledes droppet de buede skærme.

Philips sælger omkring hver fjerde tv-skærm i Danmark, oplyses det i samme branchetal.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Rygte: PS5 Pro bliver tre gange så kraftig som PS5

18 Mar 2024 |

Første danske streaming-apps bekræftet til FireTV

18 Mar 2024 |

DRs nye tv-arkiv 'Gensyn' åbner i dag på DRTV

15 Mar 2024 |

Ny Beoconnect Core forbinder gamle B&O højttalere til ethvert TV

15 Mar 2024 |

TCL's næste flagskib forventes at have 14000 miniLED zoner, 6500 nits

13 Mar 2024 |