Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSalg af film på digitale platforme boomer, beretter Nordisk Film - FlatpanelsDK

Salg af film på digitale platforme boomer, beretter Nordisk Film

16 Feb 2016 | Rasmus Larsen |

Danskerne har i flere år stædigt holdt fast i DVD-skiven, men nu ”boomer” salget af film på digitale platforme såsom iTunes, Blockbuster og Google Play. Nordisk Film oplever en stigning på 150 procent over det seneste år. Deres film får nu en digital eksklusivperiode før de udkommer på skiver.

Flere køber film online

Selvom Blu-ray-skiven har været på banen i snart et årti, og en efterfølger er lige på trapperne, har danskerne stædigt holdt fast i DVD’en.

Vaner er svære at bryde, men med de seneste års udvikling på markedet, hvor filmbutikker såsom Blockbuster har måtte dreje nøglen om, har danskerne været tvunget til at søge alternativer. Dem har de i særdeleshed fundet i form af de digitale filmbutikker såsom iTunes, Blockbuster og Google Play.

Klovn Forever


Nordisk Film, Danmarks største filmselskab, fortæller i dag, at de har oplevet en sand eksplosion i udviklingen af ”digitalt køb”, som branchen kalder online-distribution, selvom optiske skiver også er digitale. På bare 1 år har de oplevet en stigning i ”digitalt køb af film på 150 procent”. De sætter ikke konkrete tal for markedet, men da man har kunnet købe film online i mange år, er grundbasen i salget nok ikke ubetydelig.

- ”Forbruget af film rykker i stigende grad fra dvd-afspilleren over til de digitale platforme. Vi arbejder målrettet med at opdyrke det nye marked og har blandt andet satset på, at film skal kunne købes digitalt i en eksklusiv periode. Der bliver stadig købt mange dvd’er, men danskerne efterspørger virkelig muligheden for også at kunne købe nye film digitalt til hjemmebiografen. I den forbindelse er det meget glædeligt, at det er de danske film, der klarer sig bedst, og jeg tror kun, vi har set toppen af isbjerget,” siger Adrian Mandrup, salgsdirektør i Nordisk Film Distribution.

Særligt ”Klovn Forever” har klaret sig godt, siger Nordisk Film. I de første tre uger blev der solgt 38.000 eksemplarer på skiver og digitalt. Til sammenligning solgte den første ”Klovn: The Movie” 29.000 eksemplarer og ”Fasandræberne” 33.000 eksemplarer.

Digital får 3 ugers eksklusivperiode

Nordisk Film vil fremover satse yderligere på de digitale platforme. Alle nye premierefilm - ca. 60 film på nordisk plan om året - skal udgives med en eksklusivperiode for digital køb.

Først op til tre uger efter vil filmene blive udgivet på DVD, Blu-ray og som digital lejefilm.

- ”Vi tror, at flere og flere fremover vil købe film digitalt. I USA har vi for eksempel set en eksplosiv udvikling, hvor der nu bliver købt film digitalt for 13 mia. kroner om året, og kurven vil bare fortsætte opad. Så film har en gylden fremtid foran sig i hjemmebiografen, og på tværs af branchen har vi derfor et fælles ansvar for at fortælle forbrugerne om de forskellige muligheder, der er, når man gerne vil købe og se film,” siger Adrian Mandrup.

Dermed arbejder Nordisk Film aktivt på at lægge skiverne bag sig. Ligesom andre grene af branchen, tror de på, at fremtiden ligger på de digitale platform. Der er dog ingen aktuelle planer om at reducere biograf-”vinduet”, hvor filmene stadig vil være tilgængelige først. Det er stadig biograferne, der bidrager med den klart største omsætning til film.

Aktører såsom Netflix er også begyndt at udgive film. Deres film får premiere online og i biografer samtidig.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |