Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple øger fokus på VR/AR med et hold på "hundredevis" af ansatte - FlatpanelsDK

Apple øger fokus på VR/AR med et hold på "hundredevis" af ansatte

31 Jan 2016 | Rasmus Larsen |

Apple arbejder bag scenerne på at udvikle teknologi og produkter indenfor virtual og augmented reality. Holdet består nu af ”hundredevis” af ansatte, skriver Financial Times.

Stigende interesse for VR/AR

Apple forskede i midten af 00’erne, under Steve Jobs’ styre, i virtual reality. Flere patentansøgninger viser, at planerne i store træk havde omdrejningspunkt om en form for brille, som vi kender fra Oculus Rift i dag. Dengang valgte man dog tilsyneladende ikke at føre det ud i verden.

Apple VR


Nu viser Apple fornyet interesse i virtual reality (VR) og augmented reality (AR), skriver Financial Times. Virtual reality er den form, hvor f.eks. et headset, skaber en fuldt virtuel verden fra bunden. Augmented reality er dem form, hvor man tilføjer grafik eller objekter ovenpå den virkelige verden.

”I don't think it's a niche. It's really cool”
Tim Cook, Apple CEO
Det forlyder, at holdet nu består af ”hundredevis” af ansatte. De kommer fra interne afdelinger, såvel andre selskaber, som Apple har opkøbt. I de seneste år har Apple opkøbt bl.a. PrimeSense, Metaio, Faceshift, Emotient og nyligst Flyby Media. PrimeSense er selskabet, der stod bag Microsoft’s oprindelige Kinect-sensor til Xbox. Flyby Media skaber teknologi, som kan lade mobiler ”se” hvordan verdenen omkring dem ser ud. Flyby’s teknologi er bl.a. brugt i Google’s Project Tango.

Apple har også ansat en ledende forsker i virtual reality, Doug Bowman, der har en fortid hos Virginia Tech.

Til sammenligning bestod Oculus’ hold af omkring 360 personer i juni 2015.

Tim Cook udtalte sig for nylig om VR ved Apple’s regnskabsaflæggelse, hvor han sagde, at ”I don't think it's a niche. It's really cool and has some interesting applications".

Der er naturligvis ingen garantier for, at Apple’s bestræbelser ultimativt bliver til et produkt, men konkurrenterne er allerede i gang med VR. Samsung har allieret sig med Oculus og HTC har allieret sig med Valve. Google har en VR-papbrille, men har større ambitioner. Sony vil skabe PlayStation VR. På AR-fronten forsker Microsoft i Hololens og et nyt selskab kaldet Magic Leap har fået milliarder i kapitalindsprøjtning.

- Kilde: Financial Times

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

'Dune 2' kan nu købes og lejes i 4K Dolby Vision & Atmos – se priser

16 Apr 2024 |

Bekræftet: Disney+ får Europa League & Conference League i Danmark

16 Apr 2024 |

Streamingforbruget når nye højder Danmark

16 Apr 2024 |

Altibox udmelder store prisstigninger på tv-pakker

16 Apr 2024 |

DTS:X lander på Disney+ i maj med 18 Marvel-film og Queens-koncert

15 Apr 2024 |

Medie: Disney tæt på store fodbold-rettigheder i Danmark

15 Apr 2024 |