Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonRoku vil bygge kombi-boks til tv-kanaler, streaming & apps - FlatpanelsDK

Roku vil bygge kombi-boks til tv-kanaler, streaming & apps

29 Jan 2016 | Rasmus Larsen |

Roku annoncerede i dag et nyt initiativ om at bygge en "hybrid set-top-boks", som kombinerer tv-kanaler med streaming og en app-butik. Den skal bygges på deres eget styresystem Roku OS. Første partner er Sky UK.

En boks til tv-kanaler og streaming

Det kunne til forveksling lyde som samme type boks, som YouSee er tæt på at lancere, men der er ingen tegn på, at Roku og YouSee samarbejder. Roku sælger heller ikke deres rene streaming-bokse i Danmark endnu.

Roku er imidlertid en stor spiller på markeder såsom det amerikanske og britiske. De har bygget eget tv-styresystem og har flere gange toppet salslisterne for streamingbokse. Senest er de begyndt at lade tv-producenter indbygge deres styresystem, Roku OS, i Smart TV. Næste skridt bliver en hybrid set-top-boks, som skal licenseres til tv-udbyderne.

Denne boks skal kombinere tv-kanaler med streamingtjenester og apps. Ved siden af dine normale tv-kanaler vil du således have adgang til apps fra Netflix, YouTube, Spotify og andre. Disse apps dikteres ikke af tv-udbydere, men er tilgængelige igennem Roku’s app-butik, der allerede tæller flere tusinde apps.

Roku hybrid box


- “With the new Roku Powered hybrid set top box we are enabling operators to bridge the gap between linear broadcast and streaming TV services,” sagde Andrew Ferrone, vice president pay TV hos Roku og fortsatte; “Many consumers have a hybrid viewing pattern and leverage both traditional broadcast and on demand or catch-up services.”

Roku, ikke tv-operatøren, vil være ansvarlig for at levere softwareopdateringer til boksen. Tv-operatøren vil dog være i stand til at tilpasse startskærmen i nogen grad, så de kan ”fremhæve indhold på startskærmen og give anbefalinger til seeren”.

Sky UK er første partner

Sky UK i England bliver den første partner, som lancerer en tv-boks baseret på Roku’s nye partnerprogram. Den skal hedde ”Now TV Smart Box”. Det forlyder, at boksen understøtter 4K-opløsning, men ingen af parterne taler åbent om det. Boksen fra Sky kommer på markedet ”senere på året”.

Now TV Smart Box


Det er dog værd at bemærke, at Sky’s ”Now TV”-tjeneste ikke er bygget på tv-kanaler, som leveres via tuner, men i stedet tv-kanaler, som streames over internettet. Der lægges derfor ikke op til, at boksene fra Roku vil have indbyggede tv-tunere, og således vil de appellere mere til tv-udbydere såsom Waoo, TDC TV og Telia TV end udbydere, der leverer tv-signaler over kabel-net, såsom YouSee og Stofa.

"Roku Powered”-programmet vil indledningsvis være tilgængeligt for tv-operatører i Storbritannien, Tyskland, Østrig, Italien og Australien. Der er på nuværende tidspunkt ingen rygter om lancering i Norden.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |