Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG investerer 61 mia. i ny OLED-fabrik til bl.a. tv-skærme - FlatpanelsDK

LG investerer 61 mia. i ny OLED-fabrik til bl.a. tv-skærme

30 Nov 2015 | Rasmus Larsen |

LG fortalte i august, at de over en årrække vil investere milliarder i OLED-skærmteknologi. Nu bekræfter den koreanske producent, at der konkret skal investeres ca. 61 milliarder kroner i verdens mest avancerede OLED-fabrik, som kan producere OLED-skærme i alle størrelser.

En 9. generation OLED-fabrik

LG producerer i dag OLED-skærme på deres såkaldte P9-fabrik i Paju nær den nordkoreanske grænse. Det er denne fabrik, som løbende er blevet udvidet for at kunne producere billigere skærme og 4K OLED-skærme.

LG-fabrikker i Paju, Korea


LG bekræfter nu, at de vil bygge endnu en fabrik i Paju, som vil koste 10 billioner Won at opføre (ca. 61 milliarder kroner). Den nye fabrik skal hedde P10 og bliver en såkaldte 9. generations fabrik. Det betyder ikke, at LG har 8 tidligere fabrikker, men at man opererer med ”modersubstrater” af 9. generation. Fra disse substrater kan man udskære mindre skærme.

"En historisk investering"
- “LG Display's investment in P10 Plant is a historical investment for the industry since it will not only help expand the OLED market but also accelerate the development of future display technologies. With the active support of the Korean government, we believe the P10 plant will become the center of the global OLED industry.” skriver LG i en meddelelse.

Moderglas til skærmproduktion


De store 9. generations substrater skal først og fremmest producere tv-skærme i op til ”ultra large-size” – betydeligt større end i dag, hvor LG producerer OLED-skærme på højest 77 tommer. Et andet fokusområde bliver produktion af bøjelige OLED-skærme til smart-ure. LG siger yderligere, at fabrikken vil kunne producere OLED i alle formater.

Se også fremtidens OLED-skærme

Fabrikken vil dække et areal på 382 x 265 meter, hvilket svarer til 14 fodboldbaner og være 100 meter høj. Den skal stå klar til masseproduktion i første halvdel af 2018 og skal udvides i årene derefter.

LG er også i gang med at opføre en 6. generations OLED-fabrik i Gumi, Korea, som udelukkende skal producere bøjelige OLED-paneler til håndholdte enheder og ure.

LG Wallpaper OLED


Apple angiveligt involveret

Rygterne om den nye gigantiske fabrik fra LG begyndte allerede at svirre i dagene op til den officielle annoncering. Rygtet vil også vide, at Apple har haft en finger med i spillet, da de har besluttet at skifte til OLED-skærme i iPhone fra 2018. Det har angiveligt være kraftigt medvirkende til, at LG har besluttet sig for at investere i de nye fabrikker.

Apple sælger mere end 200 millioner telefoner om året, hvorfor det er en udfordring at skifte til en skærmteknologi, som kun relativt få kan producere. Samsung producerer allerede OLED-skærme til Galaxy-telefonerne, men kan ikke producere til tv-skærme. Analytikere spekulerer i, at både LG og Samsung skal levere OLED-skærme til brug i iPhone.

LG er allerede den største leverandør af LCD-skærme til Apple iPhone. De leverer også skærme til Apple’s første produkt med OLED-skærm, navnlig Apple Watch.

- Kilde: LG & Nikkei

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Netflix' satsning på live-sport begynder at tage form

29 Mar 2024 |

Apple eksperimenterer med sport i 8K 3D

29 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

29 Mar 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |