Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDe første Steam Machine-spilkonsoller er sendt i handlen - FlatpanelsDK

De første Steam Machine-spilkonsoller er sendt i handlen

11 Nov 2015 | Rasmus Larsen |

Valve og partnere håber på at kunne tage kampen op med PlayStation og Xbox med de nye Steam Machine-spilkonsoller, der er designet til at bringe Steam-oplevelsen op på tv-skærmen. Priserne starter på $450 dollars. Den nye Steam Controller er også frigivet.

Spilkonsoller baseret på Steam

Spilkonsollerne har været forsinket med over et år, men nu er de her endelig. De første tre af slagsen er skabt af Alienware, Zotac og CyberPower og priserne spænder fra $450 til 1500 dollars for high-end-konfigurationer. Det er noget dyrere end PlayStation 4 og Xbox One, men der kommer senere billigere versioner.

Steam Machine


Steam har på PC et katalog på over “6000 spil”, men på spilkonsollerne er der pt. ”1000+”, ifølge Valve. Spilkonsollerne kører det såkaldte Steam OS, et Linux-baseret styresystem, hvorfor spil skal opdateres til at kunne køre i Linux. Udover at nyde spillene, der kan installeres direkte på boksen, kan du også streame spil fra en PC i hjemmet. Det gør det muligt at spille de spil, som endnu ikke er opdateret til at virke på Steam OS.

Nogle af de første store titler omfatter Counter-Strike: Global Offensive, Rust, Half-Life 2, Portal 2, Borderlands 2, BioShock Infinite og Baldurs Gate II: Enhanced Edition.

Til at supplere spilkonsollerne har Valve udviklet en Steam Controller med "et nyt niveau af præcision og kontrol". Den har to touchpads og haptisk feedback, som kan få den til at ryste. Controlleren er trådløs og konfigurerbar og følger med, når man køber en Steam Machine.



De tre første spilkonsoller er tilgængelige nu. Besøg Steam’s hjemmeside for mere information. Valve lancerer også deres Steam Link boks i denne måned.

De tre konsoller er dog kun begyndelsen. Over de næste to uger lanceres yderligere spilkonsoller fra Falcon Northwest, Maingear, Digital Storm, Gigabyte, Material.net, NextBox, Origin Omega, Webhallen og Scan.

Alienware Steam Machine

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |