Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung's Serif TV er inspireret af serif fonten - FlatpanelsDK

Samsung's Serif TV er inspireret af serif fonten

24 Sep 2015 | Rasmus Larsen |

De fleste moderne tv-skærme er tynde og minimalistiske. Samsung er klar til at prøve noget nyt. Sammen med de franske designere Ronan og Erwan Bouroullec har de skabt Serif TV, der ligner et ”I” fra siden.

Samsung Serif TV

Serif TV er en anderledes måde at tænke tv-design på, hvor man henter inspiration fra skriftverdenen, helt specifikt den velkendte serif skrifttype. Betragtes tv’et fra siden, vil man bemærke, at der er bredere i toppen og bunden. Designerne mener, at det får tv’et til at fremstå som et møbel fremfor en anonym billedramme.

Samsung Serif TV


- "Many attempts were explored in our workshop, and step-by-step we approached the logic of SERIF TV: a TV defined by a frame that outlines the screen," sagde Ronan & Erwan Bouroullec, som har designet tv’et for Samsung.
- "Like typographers designing a letter, we studied both the object and its interaction with the space around it."

Samsung Serif TV


Designerne forestiller sig, at man kan placere vaser, bøger eller andre pyntegenstande oven på rammen. Skærmen kan placeres på en hylde eller stå frit på gulvet vha. monterbare fødder. Det har taget de to brødre tre år at nå frem til det endelige design, hvor man undervejs har skabt en helt ny brugerflade på skærmen med en ”gardin-tilstand”, der slører billedet bag et filter, når det ikke er i brug. Et vævet stof dækker bagsiden for at skjule tilslutninger og ledninger.



Samsung Serif TV
Brødrene har sågar designet en ny type fjernbetjening. Introduktionsvideon kan i øvrigt ses i 4K ved 50 billeder per sekund.

Det er ikke første gang, at Samsung samarbejder med designere udefra. De har tidligere skabt Armani/Samsung TV i samarbejde med Giorgio Armani og over flere omgange samarbejdet med Yves Béhar, senest i forbindelse med et 21:9-format SUHD-tv.

Samsung’s Serif TV findes i Large (40” UHD), Medium (32” Full HD) og Mini (24” HD) i tre farvevarianter (elfenbenshvid, mørkeblå og rød).

Det sættes til salg i England, Frankrig, Sverige og Danmark den 2. november. De danske priser kendes ikke, men i England skal modellerne koste hhv. £499, £699 og £1199 pund. Du kan læse mere om tv’et her.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |