Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLa Liga og Serie A fortsætter på nettet i weekenden - FlatpanelsDK

La Liga og Serie A fortsætter på nettet i weekenden

17 Sep 2015 | Rasmus Larsen |

Fodbold fra La Liga og Serie A har stadig ikke fundet sit permanente hjem på tv-kanalerne. I sidste weekend viste Ekstra Bladet derfor kampene gratis via web-tv og i denne uge vil de 20 kampe kunne ses på bold.dk. Kan sporten på sigt helt forlade tv-kanalerne?

Opdatering 22.09.2015: La Liga og Serie A fortsætter på nettet igen i den kommende weekend.

Ingen spansk & italiensk fodbold på kanalerne

Tv-kanalerne kan tilsyneladende ikke blive enige med rettighedshaverne for hhv. den spanske La Liga og den italienske Serie A om en aftale. Det var forventningen, at en aftale ville falde på plads inden sæsonstart, men i sidste weekend stod det klart, at det ikke blev tilfældet.

Derfor kom Ekstra Bladet på banen i et opsigtsvækkende samarbejde. De viste således kampenge online i stedet for på tv-kanalerne. I denne weekend har bold.dk taget stafetten og viser således alle 20 kampe gratis. Det er overraskende fordi tv-kanalerne normalt forbindes med sport og fordi sport er et af deres sidste stærke kort på hånden i kampen med streamingtjenesterne.

- "Vi er meget glade for at kunne hjælpe de mange danske fans af spansk og italiensk fodbold. De skal have lov til at se deres favorithold, og det får de nu mulighed for at gøre ganske gratis på bold.dk," siger direktør Denis Møberg Larsen fra bold.dk og fortsætter
- ”Vi har en veludviklet webtv-sektion, med bidrag fra både klubber, DBU og vores samarbejde med Discovery Networks Denmark. Men det er første gang, at vi går ind på banen for livestreaming”

La Liga


Alle 20 kampe kan ses gratis, så du ikke længere må tage til takke med de kampe, som tv-kanalerne har fundet plads til i sendefladen. Er det starten på en tendens? Bold.dk oplyser ikke hvad de må betale for rettighederne, men hentyder til, at økonomien formentlig går i nul. De har dog næppe betalt et beløb i samme størrelsesorden, som tv-kanalerne står klar med. Der er heller ikke danske kommentatorer på.

I USA findes der allerede streamingtjenester til alle de store ligaer indenfor basketball, amerikansk fodhold, baseball og ishockey, men kampene vises stadig på tv-kanalerne. Det virker ikke usandsynligt, at det samme kan ske i Danmark og Norden i nær fremtid.

Ekstra Bladet udtalte, at de i sidste weekend havde seertal, der matchede broadcasternes normale seertal.

Bold.dk oplyser ikke om det er muligt at bruge systemer såsom Airplay og Chromecast til at få skærmene op på den store skærm.

- Kilde: Bold.dk

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |