Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBlå blok: Dele af DR-licensen skal kunne fravælges - FlatpanelsDK

Blå blok: Dele af DR-licensen skal kunne fravælges

29 May 2015 | Rasmus Larsen |

”Licensen er fra en svunden tid. Der er behov for at gentænke den”, siger Ellen Trane Nørby fra Venstre til Journalisten. De tre partier V, LA og DF lægger op til markante ændringer i licenssystemet, hvis blå blok vinder valget.

Blå blok: DR skal slankes, men ikke afvikles

Knap halvdelen af danskerne betaler modvilligt DR-licens, viser en undersøgelse. Den undersøgelse har blå blok formentlig lagt mærke til og de er nu klar med et valgløfte.

Blå blok vil gøre det muligt at fravælge dele af sortimentet fra DR, eksempelvis visse kanaler og indhold på nettet. Det skal føre til et smallere DR og en reduktion i licensbetaling fra de nuværende 3,7 milliarder kroner, som DR hvert år får tilført.

- ”Licensen er fra en svunden tid. Der er behov for at gentænke den. Vi vil gøre licenssystemet mere fleksibelt, så der er mere frit valg, og man kan købe nogle af DR’s kanaler enkeltvis,” siger medieordfører Ellen Trane Nørby (V) til Journalisten.

Mette Bock fra LA tilføjer, at de gerne ser en ”basisfinansiering”, hvor der skal bygges abonnementer ovenpå. Det understreges, at man ikke ønsker at afvikle DR, men blot at tilpasse organisationen til en ændret medievirkelighed.

DR byen

Betalingsmur og ingen sitcoms

I praksis vil det sandsynligvis betyde en betalingsmur omkring dele af dr.dk. På kanalfronten ser Venstre gerne konkret, at DR3 nedlægges som tv-kanal og at indholdet i stedet tilbydes på en anden måde. De mener desuden, at det ikke er DR’s opgave at sende amerikanske ”sitcoms”.

Rød blok afviser. Enhedslisten ser hellere, at licensen flyttes over på skatten, mens Socialdemokraterne, SF og Radikale vil lade licensen forblive stort set uændret.

Konservative vil endnu ikke lægge sig fast på en løsning, men ønsker en form for begrænsning, dog uden at det går ud over økonomien.

Såfremt der skal ske ændringer, kan det tidligst ske, når medieforliget skal genforhandles i 2018.

- Kilde: Journalisten

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |