Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonUltra HD Blu-ray logo afsløret, første afspillere i 2015 - FlatpanelsDK

Ultra HD Blu-ray logo afsløret, første afspillere i 2015

13 May 2015 | Rasmus Larsen |

BDA har afsløret logoet for Ultra HD Blu-ray-standarden, der officielt er færdig. De vil begynde at uddele licenser i løbet af sommeren og de første afspillere ventes på markedet i slutningen af 2015.

De første afspillere kommer i år

BDA har ikke frigivet en liste over specifikationer, men vi ved allerede, at den næste generation af Blu-ray vil understøtte 4K, 10-bit farver, HFR (60fps), HDR og DCI/Rec.2020. Den vil ikke understøtte 48fps og 3D 4K.

- “For years, Blu-ray Disc has set the standard for high definition picture and audio quality in the home. Ultra HD Blu-ray will do the same for UHD home entertainment,” siger Victor Matsuda, formanden hos BDA
- “The technical capabilities of Blu-ray Disc, in particular its significant storage capacity and high data transfer rates, will enable the delivery of an unparalleled, consistent and repeatable UHD experience.”

Ultra HD Blu-ray logo


Nye objekt-baserede lydformater såsom Dolby Atmos og DTS:X vil være understøttet, og der bruges desuden en åben standard for High Dynamic Range (HDR). Producenter af afspillere kan herudover vælge at indbygge support for andre HDR-standarder, såsom Dolby Vision, Philips og Technicolor, men det er ikke et krav.

Licensprogrammet starter denne sommer og BDA forventer, at de første producenter lancerer en afspiller i slutningen af 2015, forud for julesæsonen. De understreger dog, at de ikke blander sig i lanceringsplanerne for de enkelte producenter. Panasonic har allerede vist en prototype-afspiller frem.

”Digital Bridge”

Alle Ultra HD Blu-ray-afspillere skal kunne afspille de nuværende HD Blu-ray-skiver, men understøttelse af 3D er ikke obligatorisk. Der er ingen understøttelse af 4K 3D og DVD/CD-understøttelse er valgfrit.

BDA indfører også en ny såkaldt "Digital Bridge", som gør det muligt at se de film, som man køber på skiver, på andre enheder, herunder mobile enheder. Filmstudierne må imidlertid selv vælge om de vil støtte op omkring tiltaget, og som bekendt forsøgte man for flere år siden at rulle et lignende tiltag ud med UltraViolet, uden succes.

Vi kommer med garanti til at høre mere om de første produkter på IFA 2015 i Berlin til september.

- Kilde: BDA

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |