Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung splitter OLED og LCD op i to divisioner - FlatpanelsDK

Samsung splitter OLED og LCD op i to divisioner

06 Apr 2015 | Rasmus Larsen |

Samsung tror stadig på, at OLED er fremtiden indenfor skærmteknologi, hvorfor selskabet har besluttet sig for at adskille LCD og OLED forretningerne, så de fremover drives uafhængigt af hinanden. Beslutningen kommer kort efter rygtet om et OLED-TV comeback begyndte at florere.

OLED ses som fremtiden

Hvis Samsung ønsker, at deres skærmpaneler skal sidde i fremtidens tv-skærme, mobiler og ”wearables”, så har de brug på OLED. Skærmene der er papirtynde, kan bøjes og potentielt kan sænke strømforbruget, vil muliggøre helt nye typer af produkter. Det ved Samsung.

Samsung OLED


Samsung fusionerede LCD og OLED divisionerne i 2012, men har nu besluttet sig for at adskille dem i separate forretningsområder. Opdelingen vil gøre det muligt at træffe beslutninger for OLED særskilt af den langt større LCD-forretning. Det ses af koreanske industriobservatører som en ny chance for OLED. Kilder mener også at vide, at Samsung overvejer yderligere investeringer i OLED-produktion, ud over den nye fabrik til $3,6 milliarder der skal producere OLED-skærme, herunder bøjelige skærme.

Beslutningen kommer desuden kort efter, at rygtet om et comeback indenfor OLED-TV begyndte at florere. Den koreanske virksomhed stoppede OLED-TV produktionen i starten af 2014 fordi de ikke var i stand til at sænke produktionsomkostningerne.

Samsungs skærmforretning havde et hårdt 2014, hvor rentabiliteten indenfor LCD-paneler tog et dyk. OLED-paneler – der primært bruges i Galaxy-telefonerne – er derimod stadig en god forretning for Samsung Display.

Navnene på de to nye divisioner kendes endnu ikke.

- Kilde: BusinessKorea

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |