Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouTube gør klar til 4K-video i HFR (60fps) - FlatpanelsDK

YouTube gør klar til 4K-video i HFR (60fps)

27 Mar 2015 | Rasmus Larsen |

4K-opløsning er ikke nyt på YouTube og for få måneder siden kom afspilning af HD-indhold i 48 og 60 billeder per sekund – også kaldet HFR (high frame rate) – på landkortet. Nu gør YouTube klar til at kombinere de to elementer, så du kan opleve helt flydende 4K-video.

YouTube viser vejen

Det er hverken tv-kanalerne eller de fysiske skiveformater, der leder an i den tekniske udvikling længere. Det er i stedet onlinetjenester som Netflix og YouTube, der begge har taget skridtet til 4K-opløsning.

Og nu går YouTube skridtet videre. De har endnu ikke udsendt en officiel meddelelse, men TechCrunch har opdaget, at der ligger i alt seks videoer i en playliste lavet af ”YouTube Developers”. Alle seks videoer kombinerer smuk 4K-opløsning med helt flydende afspilning uden hakkeri i 60 billeder per sekund.

YouTube i 4K og 60fps


Din PC vil formentlig kæmpe for at få gang i klippet, da den ikke har hardware-understøttelse af det såkaldte VP9-komprimeringsformat, som Google/YouTube satser på. 4K/60p er dog heller ikke tiltænkt PC’er, men i stedet Ultra HD-tv. Om få måneder kommer de nye Ultra HD-tv med Android TV, der for første gang understøtter VP9. YouTube er tydeligvis en del af Google’s plan om at komme ind i din stue.

Du kan endnu ikke selv uploade videoer i 4K/60fps, men YouTube er teknisk klar, så spørgsmålet er blot hvornår der trykkes på lanceringsknappen. Vi har lagt en af videoerne herunder. Vil du se dem alle, kan playlisten findes her.




- Kilde: TechCrunch

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |