Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonKøber får medhold i sag om tordenfluer i tv'et - FlatpanelsDK

Køber får medhold i sag om tordenfluer i tv'et

27 Feb 2015 | Rasmus Larsen |

Forbrugerklagenævnet har truffet afgørelse i en sag om tordenfluer i et fjernsyn. De giver køberen medhold i sagen og bestemmer, at købet kan ophæves. Nævnet skriver, at de betragter det som en fabrikationsfejl.

Berettiget til at ophæve købet

Tordenfluer der flyver ind og lægger sig til at dø i skærme er ikke et ukendt fænomen. Det er konstateret i såvel PC-skærme som tv-skærme (Links: 1, 2, 3, 4, 5, 6) igennem årene.

En forbruger tog derfor sagen op i Forbrugerklagenævnet. Det drejede sig i pågældende sag om en tv-skærm til 11.499 kroner af mærket Samsung, købt d. 4. juli 2013. Efter to måneder havde 12 tordenfluer fundet vej ind i skærmen og lagt sig til at dø. Ved sagens afslutning var antallet steget til 22.

Forbrugerklagenævnet traf afgørelse i sagen i december, hvor de gav forbrugeren medhold. De begrunder afgørelsen således:

”Nævnet har vurderet, at tv’et er mangelfuldt (købelovens § 76, stk. 1, nr. 4).

Nævnet har ved afgørelsen lagt vægt på, at fejlen, som første gang er konstateret mindre end seks måneder efter leveringen, ifølge den sagkyndige skyldes en materiale- eller fabrikationsfejl, idet forseglingen mellem tv’ets beskyttende frontglas og LCD-panelet ikke er lavet korrekt.

Da den erhvervsdrivende har afvist forbrugerens reklamation, er forbrugeren berettiget til at ophæve købet af tv’et (købelovens § 78, stk. 4).”


Sagens hovedperson oplyser, at han indledningsvis forsøgte at løse problemet i samarbejde med forhandleren og producenten, uden held. Han håber nu, at sagen kan danne præcedens for lignende sager fremover. Du kan læse mere i debatten her, hvor en anden køber oplyser, at han netop nu har en lignende sag om tordenfluer kørende i Forbrugerklagenævnet.

Hele afgørelsen kan læses her.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |