Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason4K-video support rygtes på vej til PS4 og Xbox One i år - FlatpanelsDK

4K-video support rygtes på vej til PS4 og Xbox One i år

04 Feb 2015 | Rasmus Larsen |

PlayStation 4 og Xbox One konsollerne kan ikke håndtere spil i 4K-opløsning og det forekommer usandsynligt, at de kommer til det. Streaming af 4K-video er derimod en anden historie. På CES 2015 antydede Netflix angiveligt, at nye versioner af spilkonsollerne vil understøtte 4K-video senere på året. Det skriver Forbes.

4K-streaming kræver HEVC

Sony og Microsoft opdaterer som regel hardwaren i spilkonsollerne hvert 2. til 3. år, primært for at gøre boksene mindre og sænke strømforbruget. Netflix mener dog, at konsollerne meget vel kan få understøttelse af 4K-video i år og senere 4K HDR, ifølge Forbes. The Huffington Post fik det samme at vide.

Sony mere end antydede ved lanceringen af PlayStation 4, at 4K-video vil blive muligt på et tidspunkt. I øjeblikket har ingen af de to konsoller en HEVC-chip, som er nødvendig for at håndtere 4K-video. HEVC-dekodning er mulig via software, men det er ikke optimalt. Konsollerne mangler også en HDMI 2.0-port, som bruges til at forbinde dem til Ultra HD-skærme.

PlayStation 4 og Xbox


Alligevel går det rygter om, at hardwaren i de nuværende konsoller kan opdateres til at understøtte HEVC-dekodning og HDMI 2.0, på samme måde som Sony tilføjede understøttelse af 3D Blu-ray på PlayStation 3 mange år efter lanceringen.

Netflix’s Neil Hunt sagde på CES-messen, at Sony havde ”lovet” 4K-video på PS4. Netflix understregede senere, at de naturligvis ikke er i stand til at tale om Sony’s fremtidige planer. De to selskaber har dog været tætte partnere i årevis, hvor PS3 har tjent som en ”testmaskine” for Netflix’s nye funktioner. Sony og Microsoft ønskede ikke at kommentere på rygterne overfor Forbes, men afviste dem heller ikke.

- Kilde: Forbes & Huffington Post

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |