Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung: Ingen nye OLED-TV næste år - FlatpanelsDK

Samsung: Ingen nye OLED-TV næste år

03 Nov 2014 | Rasmus Larsen |

Samsung’s chef for tv-afdelingen siger, at man ikke har planer om at lancere nye OLED-TV i 2014 eller 2015. I stedet vil Samsung fokusere på quantum dot LCD-tv og Ultra HD.

Vil fokusere på quantum dot LCD-tv

LG producerer og sælger OLED-TV og øger produktionen aggressivt i disse dage. Men storebror Samsung kæmper stadig med at producere store OLED-skærme på trods af, at de har en ganske betydelig produktion af små OLED-skærme til mobiler.

Samsung fortalte ved et pressemøde i Seoul, at det stadig er for tidligt at indlede en stor satsning på OLED-TV fra deres side. Det beretter CNET.

- " strategy on OLED TV this year as well as next year remains unchanged," sagde Kim Hyun-seok, chef for Samsung’s TV-division.

Samsung 4K OLED TV


LG bruger en anden OLED-pixelstruktur end Samsung, som har gjort det muligt at producere til langt lavere omkostninger. LG har pt. en succesgrad på 80% på produktion af OLED-TV, og tror på, at OLED-TV kan blive billigere end LCD-TV.

Samsung undersøger angiveligt nye produktionsmetoder til OLED-TV, herunder en print-metode. De nye produktionsmetoder er dog endnu ikke gode nok til at indlede masseproduktion.

I stedet vil Samsung på den korte bane fokusere på Ultra HD-opløsning og quantum dot LCD-tv. Quantum dot er små filtre, som kan sættes foran pixels i en LCD-skærm for at udvide farverummet i indholdet. For at få udbytte af quantum dot kræver det dog også, at Hollywood og andre indholdsskabere begynder at filme og udgive indhold i farverum større end det nuværende Rec.709, der bruges til HD. HD-skærme kan eksempelvis ikke gengive Coca Cola-rød.

Samsung’s quantum dot LCD-tv skal angiveligt afsløres på CES 2015. Samsung har ikke kommenteret på fremtiden for buede skærme.

Sony har solgt quantum dot LCD-tv siden 2013.

- Kilde: CNET

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |