Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTCL træder ind i Danmark i 2015 med store ambitioner - FlatpanelsDK

TCL træder ind i Danmark i 2015 med store ambitioner

21 Oct 2014 | Rasmus Larsen |

TCL er Kina’s største tv-producent og nu vil de ind i Europa, herunder Danmark. Det sker i 2015 og ambitionen er at blive tredjestørst på tv-skærme indenfor overskuelig fremtid. TCL vil indledningsvis sigte efter de unge. Der kommer Ultra HD-tv, men TCL kan også producere OLED selv.

TCL kommer til Danmark

Engang dominerede japanerne Sony, Panasonic og Sharp, men sidenhen har sydkoreanerne Samsung og LG sat sig massivt på Europa og USA. Kineserne tror på, at de nu kan tage føringen med effektiv produktion af moderne teknologi.

Selvom TCL ikke rigtig er kendt på disse kanter, så er de den største tv-producent i Kina. De kalder sig også 3. største producent af tv-skærme i verden, baseret på alle de brands, som de producerer skærme under; f.eks. Thomson, Pioneer og JVC.

- ”TCL har en ambition om at blive nummer 3 på de respektive kontinenter - for eksempel Europa,” siger Kenn Jensen, Managing Director for Strong, som står for TCL distributionen i Danmark, til FlatpanelsDK

TCL ColorLine


Når TCL går ind i Danmark og Europa næste år, så sker det blandt andet med to modellinjer kaldet ColorLine og ColorTouch med farvede rammer, der skal appellere til den yngre målgruppe gennem salg i fysiske butikker og online. TCL lancerer også en linje af Ultra HD-modeller i 2015 og der er andre ting i planerne, som man ikke kan løfte sløret for endnu.

Prismæssigt kommer skærmene til at ligge lidt under de etablerede mærker, selvom man dog føler, at kvaliteten efterhånden er sammenlignelig. TCL tror på, at design er et vigtigt element for køberne i Europa og siden januar 2014 har Flemming Møller Pedersen, der har en 30-årig historie hos Bang & Olufsen, været tilknyttet som Vice President for TCL i Kina. Her er han ansvarlig for design og de første resultater så vi i Berlin for nylig.

Topmoderne skærmproduktion

TCL byggede i 2011 i en kæmpe fabrik til produktion af LCD-paneler. Det er en såkaldt 8,5 generationsfabrik, der er blandt verdens mest moderne. Nu udvides fabrikken markant, så man kan producere mere end 20 millioner paneler om året.

TCL med dansk design


Efterspørgslen i Kina har hidtil lagt beslag på hele kapaciteten fra fabrikken, men med udvidelsen får man kapacitet til også at satse på Europa. I Europa har man gennem de seneste år forsøgt at bygge volumen gennem blandt andet Thomson-mærket, der også fremover vil blive solgt i Danmark.

- ”Nu er vi så store, og nu tør vi godt stå på egne ben i Europa med TCL” siger Kenn.

TCL siger yderligere, at den OLED-skærm, som blev fremvist på IFA tilbage i september, er produceret på egen fabrik. TCL er den eneste kinesiske producent, som pt. kan producere OLED, men man forholder sig stadig afventende til OLED og vil satse på Ultra HD LCD-skærme til at starte med. På IFA viste man også såkaldte ”quantum dot” 4K-skærme med gengivelse af større farverum end nuværende 4K-skærme.

TCL har ligeledes indgået et partnerskab med amerikanske Roku, der er andenstørst på mediebokse efter Apple TV. Roku-platformen har over 1800 apps til streamingtjenester, men om den er en del af lanceringsplanerne for Danmark, vil Kenn Jensen ikke kommentere på.

TCL træder ind i Danmark i 2015. Forvent at høre meget mere fra den kinesiske producent i fremtiden.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |