Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonZentropa politianmelder teleselskaberne for hæleri - FlatpanelsDK

Zentropa politianmelder teleselskaberne for hæleri

24 Sep 2014 | Rasmus Larsen |

Debatten omkring filmafgift på internet har tilsyneladende taget en helt ny drejning. Zentropa politianmelder teleselskaberne for hæleri for at medvirke til ulovlig download af film.

Provokation eller dyb alvor?

I hvad der ved første blik kunne ligne en joke eller provokation, melder Peter Aalbæk, at Zentropa har politianmeldt teleselskaberne for hæleri

- ”Jeg anklager i politianmeldelsen også de danske teleselskaber for medvirken til hæleri. Teleselskaberne tjener formuer på at sælge bredbåndsforbindelser og ser igennem fingre med, at de bliver brug ulovligt, så længe det skæpper i kassen hos teleoperatørerne,” skriver Peter ”Ålen” Aalbæk i en pressemeddelelse.

Bag anmeldelsen ligger blandt andet konkrete tal omkring omfanget af piratkopiering af Zentropa’s film. Det fremgår af tal fra RettighedsAlliancen, at Den skaldede frisør, Jagten, Kvinden i buret, Melancholia og Nymphomaniac tilsammen er downloadet tæt på 9 millioner gange i seneste kvartal, hvoraf Nymphomaniac står for lige over 5,5 millioner af disse.

- ”Hvis vores instruktører, skuespillere, manusforfattere og firmaet tilsammen bare tjente 1 krone per ulovlig filmkigning, kunne vi optimistisk igangsætte en ny og eksperimenterende film til glæde for befolkningen. Og det er bare opgørelsen for et kvartal!”

Peter Aalbæk fremhæver desuden, at flere af titlerne allerede er tilgængelige på streamingtjenester, men det oplyses ikke hvor.

Zentropa’s melding kommer midt i debatten omkring filmafgift på internet, hvor filmbranchen vil have penge fra internetudbyderne fordi de tjener penge på bredbånd, som bl.a. bruges til at se danske film.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |

'Dybet', 'Aliens', 'Titanic' og 'Livsfarlig løgn' endelig klar i 4K i Danmark

26 Mar 2024 |