Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonEt kig på Galaxy Edge og en skærm på kanten - FlatpanelsDK

Et kig på Galaxy Edge og en skærm på kanten

23 Sep 2014 | Rasmus Larsen |

På IFA afslørede Samsung den nye Galaxy Note Edge med OLED-skærm, som buer ned omkring højre kant af telefonen. Skærmen på kanten kan bruges til at vise forskellige værktøjer og information, herunder menuer som er specifikke for den åbne app. Vi tog et kig på skærmen.

Baseret på bøjelig OLED-skærm

Galaxy Note Edge er grundlæggende en Note 4 med 160 ekstra pixels (2560x1440 + 160) i højre side, hvor skærmen buer nedad. Hvis du ikke allerede vidste det, så er et af de unikke elementer ved OLED-skærme, at de kan skabes på bøjelige plastikflader – og det er den store historie, som Samsung forsøger at fortælle her.

Galaxy Note Edge


Den buede del af skærmen er skabt til at vise sekundære oplysninger såsom menuer, vejr, fitness-data eller blot værktøjer specifikke til den app, som er åben – f.eks. tegneværktøjer i tegne-app’en. Det er muligt at skifte imellem de forskellige "paneler" ved at trække fingeren henover.





Det er som sådan ikke et dårligt koncept, men omvendt heller ikke særlig nyttigt. Panelerne kunne lige så vel have været integreret på en flad skærm, men med tiden får Samsung og udviklere muligvis mere ud af det. Det ville f.eks. være praktisk, hvis den afrundede del af skærmen kunne vise notifikationer uden at resten af skærmen tændte.

Galaxy Edge er en stor telefon; skærmen alene måler 5,6 tommer diagonalt. Når man holder telefonen i højre hånd, kommer man nemt til at røre den runde skærm uhensigtsmæssigt, hvilket får forskellige ting til at poppe frem på skærmen. Det er nemmere at holde skærmen i venstre hånd, mens man navigerer med højre, men det er ikke særlig praktisk i forhold til enhåndsbrug.

Galaxy Note Edge


Lige nu opleves den buede skærm mest som en gimmick, men på samme tid viser den det store potentiale, som OLED-teknologien har. Det er blot en forsmag på hvad fremtidens skærme vil kunne og indenfor de næste fem år får vi med garanti interessant skærmteknologi at se. Næste skridt; bøjelige produkter.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Rygte: PS5 Pro bliver tre gange så kraftig som PS5

18 Mar 2024 |

Første danske streaming-apps bekræftet til FireTV

18 Mar 2024 |

DRs nye tv-arkiv 'Gensyn' åbner i dag på DRTV

15 Mar 2024 |

Ny Beoconnect Core forbinder gamle B&O højttalere til ethvert TV

15 Mar 2024 |

TCL's næste flagskib forventes at have 14000 miniLED zoner, 6500 nits

13 Mar 2024 |