Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple Watch har ny skærm-innovation, men har det OLED? - FlatpanelsDK

Apple Watch har ny skærm-innovation, men har det OLED?

17 Sep 2014 | Rasmus Larsen |

Sammen med de nye iPhone 6, meldte Apple også sin entré på ur-markedet med Apple Watch. Selve skærmteknologien blev ikke afsløret, men meget tyder på, at det er Apple’s første produkt med OLED-skærm. Apple Watch byder også på en anden ny skærm-innovation, og så kan det styre Apple TV og Airplay.

Første Apple-produkt med OLED?

Apple Watch blev afsløret sammen med de nye iPhone 6 modeller, men selve produktet kommer først i handlen i 2015. Præsentationen udelod da også mange detaljer, herunder hvilken skærmteknologi uret gør brug af samt batteritiden.

Før afsløringen pegede rygter på, at Apple ville bruge en OLED-skærm; den nye teknologi som også er på vej ind tv-skærme og allerede findes i visse telefoner. OLED er på mange måder fantastisk, men har i sin barndom kæmpet med forskellige problemer, og ikke mindst været meget vanskelig at producere. Det er ved at ændre sig.

Apple Watch


Men er Apple Watch så første produkt med OLED fra Apple? En del tyder på det baseret på de få videoer som er skudt ved præsentationen. Skærmen i uret gengiver f.eks. baggrunden som kulsort, hvilket er et af kendetegnene ved OLED. Det er nærmest umuligt med en LCD-skærm. OLED har også potentialet til at være strømbesparende, hvilket er vigtigt i en så lille enhed. OLED er vel og mærke mest strømbesparende, når skærmen viser helt sort – her er de små pixels reelt slukket.

Vi må nok vente med at få det bekræftet, men det er værd at notere sig, at Apple kaldte skærmen ”a flexible retina display” ved præsentationen. LCD-skærme er som bekendt ikke bøjelige.

En anden afgørende skærminnovation

En endnu vigtigere skærm-innovation kan dog meget vel være den trykfølsomme skærm på Apple Watch. Det kan vise sig at være næste fase i multitouch-teknologien, som Apple udbredte med den første iPhone.

Apple Watch kan således mærke forskel på et normalt tap og et hårdere tryk på skærmen.

Apple Watch


Tænk blot på mulighederne. I dag holder vi typisk fingertippen mod skærmen i længere tid for at få yderligere muligheder. Men når skærmen kan differentiere imellem et let tap og et hårdere tryk, kan man muliggøre helt andre ting i brugerfladen.

Apple gav nogle få eksempler, men det er uklart hvad det præcis kan bruges til på Apple Watch. På eksisterende produkter såsom iPhone kan man dog forestille sig, at et hårdere tryk automatisk laver store bogstaver ved tryk på tastaturet – eller at spiludviklere kan bruge det i spil. Det er oplagt, at teknologien på sigt tager skridtet til de større touch-skærme og perspektiverne i det er lovende.

Kan også styre Apple TV og Airplay

Apple Watch kan styre Apple TV-boksen, men under præsentationen kunne man også ane et lille Airplay-ikon, som formentlig gør det muligt at sende musik rundt imellem husets forskellige højttalere.

Apple Watch


Detaljerne er endnu få, men brugerfladen til at styre Apple TV ligner den samme, som findes i Remote-app’en på iPhone og iPad. Om Apple har udvidet mulighederne – f.eks. gjort Siri til søgefunktion – kan vi kun spekulere i på nuværende tidspunkt.

Apple Watch kommer på markedet i starten af 2015 til en startpris på $349 dollars. Det er også Apple’s første produkt med en ”computer on a chip”, den såkaldte S1, mulighed for Apple Pay, fitness- og sundhedsmåling og meget andet.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |

'Dybet', 'Aliens', 'Titanic' og 'Livsfarlig løgn' endelig klar i 4K i Danmark

26 Mar 2024 |