Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDer blev solgt 500.000 tv i Danmark i 2013 - FlatpanelsDK

Der blev solgt 500.000 tv i Danmark i 2013

10 Feb 2014 | Rasmus Larsen |

Danskerne køber stadig mange fladskærms-tv til hjemmene, men 3D og Smart TV har ikke genereret helt samme købeiver, som den digitale overgang for nogle år tilbage. Der sælges færre DVD-afspillere, men Blu-ray-afspillere samler ikke tabet op.

Salget falder en smule

Hvert år gør BFE status over salget af forbrugerelektronik i Danmark. Status efter 2013 er, at danskerne køber lidt mere elektronik end forventet, men at der er en generel nedgang i forbruget indenfor flere klassiske kategorier.

Ud over smartphones og PC’er (herunder tablets), så er tv-skærme det elektronikprodukt, som sælger bedst herhjemme. Danskerne ser meget tv og det afspejler sig således også i salget. Siden 2009 - ved den digitale overgang - har der dog været en nedgang i salget af fladskærms-tv. I 2013 blev der solgt 500.000 tv-skærme. 3D og Smart TV har ikke været stærke nok trends til at holde salget på samme niveau som tidligere.



Der står nu omkring 6 millioner tv-skærme i de danske hjem, hvoraf 4,8 millioner er fladskærms-tv. 50 % af danskerne har nu 2 eller flere fladskærme i hjemmet. Dykker man længere ned i tallene, ser man, at danskerne køber større og større tv-skærme. Knap 70 % af alle fladskærme som sælges, er større end 40 tommer. I 2009 var kun lidt over 30 % af de solgte tv-skærme større end 40 tommer.

Salg af klassisk AV-udstyr falder

Salget af DVD-afspillere er på kraftig retræte og selvom Blu-ray-afspillerne samler noget af det mistede op, er salget af afspillere til fysiske diske overordnet nedadgående. BFE forventer heller ikke, at Blu-ray kategorien vil vokse fremover. BFE supplerer med, at salget af DVD-film er kraftigt nedadgående i Danmark.

Harddiskoptagerne er næsten en død kategori, men i opgørelsen tælles ikke bokse fra tv-udbyderne med, og flere tv-skærme er også begyndt at få indbyggede optagefunktioner.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

'Dune 2' kan nu købes og lejes i 4K Dolby Vision & Atmos – se priser

16 Apr 2024 |

Bekræftet: Disney+ får Europa League & Conference League i Danmark

16 Apr 2024 |

Streamingforbruget når nye højder Danmark

16 Apr 2024 |

Altibox udmelder store prisstigninger på tv-pakker

16 Apr 2024 |

DTS:X lander på Disney+ i maj med 18 Marvel-film og Queens-koncert

15 Apr 2024 |

Medie: Disney tæt på store fodbold-rettigheder i Danmark

15 Apr 2024 |