Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDanskere indsamler 7 mio. til trådløs HDMI teknologi - FlatpanelsDK

Danskere indsamler 7 mio. til trådløs HDMI teknologi

22 Jan 2014 | Rasmus Larsen |

Airtame, et nyt dansk firma, har overgået alle forventninger. De har udviklet en trådløs teknologi, som kan overføre billede og lyd fra f.eks. en PC, Mac eller smartphone til tv-skærmen via en lille dongle. Airtame har indsamlet knap 7 millioner danske kroner siden slutningen af november.

Airtame er trådløs billede & lyd

Der findes allerede mange trådløse billedteknologier, såsom Airplay, Miracast, DLNA og Chromecast. Fælles for dem er, at de kun virker med udvalgte enheder. Airtame vil det anderledes. Deres teknologi kører over eksisterende WiFi, så det virker på PC (Windows), Mac, Linux samt iOS, Android, Windows Phone og Raspberry Pi.

Airtame


Airtame er kort fortalt trådløs overførsel af billede og lyd til tv-skærmen eller en anden PC. I praksis kræver det, at software installeres på den enhed, som du vil sende fra samt at du sætter en Airtame tv-dongle i dit tv. Det er alt hvad du har brug for. Det er muligt at duplikere og udvide dit skrivebord trådløst, ligesom det også er muligt at sende det trådløse billede til flere tv-skærme samtidig.

En af forcerne ved Airtame’s egenudviklede teknologi er, at forsinkelsen er meget lav. Det åbner op for brug ikke bare i hjemmet i forbindelse med spil, film og skrivebordsbrug, men også på kontorer og i undervisningsmiljøer. Der kan sendes i op til 1080p opløsning og i stereolyd.

Kæmpe succes på CES og indiegogo

Airtame har været under udvikling siden 2011 og i november 2013 var de så langt, at de søsatte en crowdfunding-kampagne på indiegogo. I stedet for at finde få store investorer inviterede Airtame alle til at støtte op omkring projektet over en periode på 2 måneder.

Airtame


Indiegogo-kampagnen er netop afsluttet og det danske firma indsamlede imponerende $1,268,148 US dollars, eller knap 7 millioner danske kroner. Projektet tog for alvor fart efter CES 2014 i Las Vegas, hvor Airtame blev kåret som bedste startup på CES.

Airtame lanceres som et betaprodukt i marts og planen er, at det kommer i handlen officielt til sommer. Prisen bliver omkring 500 kroner. Produktet kan forudbestilles på www.airtame.com.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |