Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLoewe er reddet, får tidl. B&O-mand i spidsen - FlatpanelsDK

Loewe er reddet, får tidl. B&O-mand i spidsen

20 Jan 2014 | Rasmus Larsen |

Loewe kom i økonomiske problemer sidste år og var tæt på at lukke. Nu er Loewe købt af en gruppe investorer, herunder tidligere næstformand ved Bang & Olufsen Jan Gesmar-Larsen, der skal stå i spidsen for det nye Loewe.

Loewe får tidl. B&O-mand i spidsen

Loewe har været igennem noget af en omvæltning på det seneste. Først søgte man konkursbeskyttelse, og i forbindelse med planen om at rejse den traditionsrige producent, flyttede man produktionen til Kina og indgik partnerskab med den kinesiske tv-producent Hisense.

Nu er den sidste brik faldet på plads, da en investorgruppe har købt Loewe. Gruppen består af blandt andet danske Jan Gesmar-Larsen, som var i bestyrelsen hos B&O fra 1996 til 2003. Han har også tidligere været hos Apple og Dell, men nu skal han altså agere bestyrelsesformand for Loewe. Herudover indeholder gruppen de tyske erhvervsfolk Constantin Sepmeier og Stefan Kalmund samt tidligere ansatte fra B&O og Apple.

- ”Jeg håber selvfølgelig på, at Loewe når nye højder og kommer med nye, cool produkter, således at vi får endnu større markedsandele” siger Jan Gesmar-Larsen til Berlingske Business.

Loewe Reference ID
Loewe fortsætter som tv-producent, nu med tidl. B&O-mand i ryggen


Det gamle selskab tages af børsen og afvikles. Den nye gruppe investorer køber visse værdier ud og har etableret et nyt selskab kaldet Loewe GmbH, som ikke længere vil være børsnoteret.

Hvad fremtiden vil bringe for Loewe er endnu uklart, men det lukker i hvert fald sagaen om den traditionsrige tyske producent, der på rygtebørsen i en periode blev angivet som et muligt opkøbsemne for Apple.

I efteråret 2013 lancerede Loewe billigere fladskærmsmodeller.

- Kilde: Loewe presse & Berlingske

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |