Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix: 4K i Danmark i første halvdel af 2014 - FlatpanelsDK

Netflix: 4K i Danmark i første halvdel af 2014

07 Jan 2014 | Rasmus Larsen |

Netflix lancerer 4K-streaming i alle de lande, hvor deres tjeneste er online, herunder også Danmark. Det sker i første halvdel af 2014. Teknisk vil Netflix bruge det  nye HEVC-komprimeringsformat og en bitrate på lige over 15 mbit/s.

Netflix’s 4K-streaming

Vi mødte i går Netflix på CES 2014 og de lagde alle detaljerne omkring deres planer for 4K-streaming på bordet. Først og fremmest nævnes det, at 4K-streaming lanceres på et tidspunkt i første halvdel af 2014.


På indholdsfronten er anden sæson af House of Cards bekræftet. Den kommer i 4K-opløsning i alle regioner samtidig, og Netflix siger, at alle fremtidige tv-produktioner, som de selv producerer, vil blive optaget i 4K. Hvad angår andre shows som Netflix ikke selv har produceret, såsom Breaking Bad, der også er bekræftet i 4K, så kan det variere fra region til region, fortæller Netflix.

Teknisk bruger Netflix det nye HEVC-komprimeringsformat, som er den direkte efterfølger til mpeg4 (H.264). HEVC siges at kunne levere samme billedkvalitet ved halvt dataforbrug - eller bitrate, som det typisk kaldes - men HEVC er også optimeret til f.eks. 4K og endnu højere opløsninger. Netflix vil streame med en bitrate på lige over 15 Mb/s, hvilket således vil svare til omkring 30 Mb/s med mpeg4-dekodning.

Vi så Netflix’s 4K-streaming i praksis og det så umiddelbart lovende ud. Detaljerigdommen var god og i den relativt korte sekvens vi så, havde ingen synlige komprimeringsfejl i billedet. Netflix vil kun lancere 4K-streaming på Smart TV til at starte med.

Vi fik også indblik i en del andre nye ting fra Netflix, så se frem til en større artikel.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |