Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNuvola NP-1 er "verdens første" 4K-streamerboks - FlatpanelsDK

Nuvola NP-1 er "verdens første" 4K-streamerboks

22 Nov 2013 | Rasmus Larsen |

Virksomheden NanoTech har afsløret, hvad de kalder ”verdens første 4K-medieboks til streaming”. Boksen hedder Nuvola NP-1 og kører på Android med en firkernet processor. Den kommer til USA før jul, men er ikke bekræftet i Europa.

Nuvola NP-1 er baseret på Android

Sony har en 4K-afspiller og RED har lanceret REDPlayer. Begge kan håndtere 4K-film, men kun som downloadede filer lige nu. Derfor kalder NanoTech deres boks for den første 4K-streamingboks. Den kommer med en tjeneste kaldet NanoFlix UHD, hvorfra man kan streame film i 4K-opløsning.

NanoTech siger, at en internetforbindelse på "6 Mb/s eller mere" er påkrævet for at kunne streame i 4K, hvilket indikerer, at indholdet er meget, meget hårdt komprimeret. Afspilleren bruger i dag mpeg4-komprimering til 4K-streaming, men den vil være i stand til at håndtere efterfølgerne til mpeg4, det såkaldte HEVC codec, via en fremtidig opdatering, siger virksomheden. HEVC kan levere samme billedkvalitet ved 50 % lavere dataforbrug, sammenlignet med mpeg4 H.264, som bruges til komprimering af næsten alt HD-indhold i dag. Boksen har dog stadig kun HDMI 1.4, så selv med fremtidige opdateringer vil det kun være muligt at sende 4K-opløsning ud i højest 30 billeder per sekund.

Nuvola 4K streamer
Nuvolas 4K-streamerboks er baseret på Android


Afspilleren drives af en firkernet processor og en Nvidia Tegra 4, som til sammen trækker det tunge læs. Nuvola NP-1 kører Android 4.2, oplyses det. 4K er dog ikke officielt understøttet i Android før version 4.3, så det er uklart, hvordan Nanotech har implementeret løsningen. I og med at boksen kører Android giver den også adgang til Google Play-butikken, hvorfor man kan hente spil og video-apps.

Novula NP-1 bliver tilgængelig i USA inden jul efter at have været forsinket i knap ½ år. Den skal koste 299 USD. Der er ikke annonceret planer om en europæisk lancering, men boksen er nok en god indikation af, hvad vi kan forvente at se i de kommende år. Forvent mange flere tv-mediebokse og HDMI-sticks baseret på Android.

- Kilde: sbwire

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |