Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSony: Vil have 4K-standard, men Blu-ray usandsynligt - FlatpanelsDK

Sony: Vil have 4K-standard, men Blu-ray usandsynligt

15 Jan 2013 | Rasmus Larsen |

Ultra HD-tv – eller 4K-tv - var synlige overalt på CES 2013, men fraværet af afspillere, indhold og et distributionsformat beviser, at der stadig er meget benarbejde at gøre. Sonys direktør, Kaz Hirai, fortæller, at Sony ønsker et 4K-format. Et fysisk disk-format synes dog usandsynligt - men er ikke helt udelukket.

Sony: 4K disk-format usandsynligt

Ultra HD kommer uanset om vi vil det eller ej, men første generation af Ultra HD-tv kan være en farlig investering, da industrien stadig ikke har lagt sig fast på et 4K-format. Faktisk synes branchen at være meget langt fra konsensus.

FlatpanelsDK talte med Sony om 4K/Ultra HD på CES, og Sonys direktør har også delt sine tanker i et interview med The Verge. Sony har en tradition for at gå egne veje med formater, der til tider har slået igennem. Seneste eksempel er Blu-ray, men Sony har også haft formater såsom Minidisc, der aldrig blev markedsstandarder. Og det er bestemt ikke udelukket, at Sony atter vil gå af egne veje i skridtet mod 4K.

Sonys første 4K-tv
Der mangler stadig en måde at få 4K-indhold ind på 4K-tv. Det er trods alt lidt kedeligt at kigge på en sort skærm – også selvom reklamebillederne foreslår noget andet


Sonys direktør eftersøger en 4K-standard for både filformat og distribution og selvom et diskformat såsom Blu-ray kan synes som en oplagt vej at gå, så tror Kaz Hirai, at et disk-format til 4K er usandsynligt, men dog ikke helt umuligt. Blu-ray-samarbejdet har eksempelvis ikke engang en officiel arbejdsgruppe på projektet og såfremt Blu-ray skal rykke til 4K, skal der både nye skiver og afspillere til – igen.

Sony tror på internetdistribution

Kaz Hirai tror mere på distribution via internettet såsom streaming eller download. Sony har allerede taget første skridt imod download af 4K-indhold i USA, hvor købere af Sonys 4K-tv inden længe vil kunne downloade 4K-indhold direkte ned på den harddisk som medfølger. Sony er heller ikke helt grønne på internetdistribution, da de allerede tillader PlayStation-ejere at hente store spil ned på harddisk. Der skal dog et mere komplet distributionsformat til før 4K kan slå igennem. Internetdistribution af indhold i 4K-opløsning er således et område, som Sony vil udforske og prøve af før et fysisk disk-format kan overvejes.

Det store spørgsmål er om Sony, der stadig insisterer på at kalde de branchenavngivne Ultra HD-tv for 4K-tv, atter vil gå enegang eller om de slår hovederne sammen med resten af branchen.

Kig med senere, hvor FlatpanelsDK kigger nærmere på hvad Ultra HD-tv er og hvilke scenarier der kan udspille sig for 4K-dsitribution og formater i de kommende år. Vi bringer også vores oplevelser med de forskellige Ultra HD-modeller fra CES inden længe.

- Kilde: Sony & The Verge

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |