Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDisplaymate: iPhone 5 har ubestridt bedste skærm - FlatpanelsDK

Displaymate: iPhone 5 har ubestridt bedste skærm

26 Sep 2012 | Rasmus Larsen |

Skærmen i den nye iPhone 5 er ikke bare en af de første til at anvende in-cell touch-teknologi, skærmen er også dem bedste skærm blandt alle smartphones på markedet. Det siger Dr. Raymond Soneira fra DisplayMate, der har lavet en imponerende og dybdegående analyse af skærmen og sammenlignet med iPhone 4 og Galaxy SIII.

iPhone 5 er bedste mobilskærm

FlatpanelsDK har allerede forklaret skærmteknologien i iPhone 5 og vi kiggede senest på, hvordan moderne touch-teknologi er ved at ændre sig med in-cell og on-cell teknologi.

iPhone 5-skærm
Skærmen i iPhone 5 trækker fra alle andre skærme, siger DisplayMate


DisplayMate har sat iPhone 4, iPhone 5 or Samsung Galaxy SIII op overfor hinanden og har udført en ekstrem dybdegående gennemgang af skærmenes karakteristika. iPhone 5 slår skærmene i både iPhone 4 og Galaxy SIII med flere længder. PenTile OLED-skærmen i Galaxy SIII får hårde ord med på vejen, men viser også potentiale.

iPhone 5 skærmen høster specielt ros for kalibreringen, farvegengivelsen, reflektionsniveauet (der er det laveste alle skærme), detaljegraden, strømforbruget og lysstyrken (i dagslys). Det er særligt interessant at bemærke, at skærmen er en af de første mobilskærme, der rammer sRGB-farveskalaen til stort set perfektion. Tidligere LCD-skærme i mobiltelefoner har ikke kunnet vise hele sRGB, hvorfor farver har været lidt blegere og mindre intensive end de burde.

DisplayMate
Her sammenligner DisplayMate iPhone 4, iPhone og Galaxy SIII på en række punkter, klik for større billede


Samsungs OLED-skærm overskyder sRGB-farvespektret betydeligt, hvorfor farverne er alt for overmættede og skæve. Herudover får OLED-skærmen hård kritik for sine PenTile-pixels, der påvirker tekstgengivelse og skarpheden negativt. OLED-skærmen overgår dog langt iPhone 5 LCD-skærmen på sortgengivelsen (og derfor kontrastforhold) – noget som FlatpanelsDK før har illustreret.

De eneste to punkter, hvor iPhone 5-skærmen får lidt kritik er farvetemperaturen, der ligger omkring 7500 Kelvin. Målet er – ligesom i FlatpanelsDKs anmeldelser – 6500 Kelvin. Afvigelsen betyder, at skærmen er en smule for blålig. Det andet kritikpunkt er faldet i lysstyrke, når skærmen betragtes fra en vinkel (betragtningsvinkel).

DisplayMate
Her sammenligner DisplayMate iPhone 4, iPhone og Galaxy SIII på en række punkter, klik for større billede


Kun overgået af iPad 3 – gode tegn for tv-skærm

Raymond Soneiras konklusion er klar: iPhone 5 har den bedste skærm blandt mobiltelefoner og den er endda en stor forbedring i forhold til iPhone 4. Inkluderer man tablets, så bliver iPhone 5 kun overgået af iPad 3. Soneira ser dog også stort potentiale i Samsungs OLED-skærm, men Samsung skal først droppe PenTile-pixels og derefter kalibrere deres skærme, så de overholder farvestandarderne. Herudover skal lysstyrken op og strømforbruget ned.

Raymond Soneira slutter af med at sige, at såfremt Apple kan overføre samme skærmteknologi, kalibrering og dedikation til detaljer til et eventuelt Apple fladskærms-tv, så vil Apple have gode billedkvalitets-kort på hånden.

Den fulde analyse kan læses her. Den kan kraftig anbefales. DisplayMate har også mange andre sammenligninger på deres side.

Dr Raymond Soneira har en Ph.D. i Theoretical Physics og er ejer af DisplayMate, der hjælper skærmbranchen med at forbedre skærme. DisplayMate har prominente elektronikgiganter som kunder og producerer også udstyr til test, kalibrering og måling af skærme.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

29 Mar 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |