Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonJapan Display starter produktion, OLED fra 2013 - FlatpanelsDK

Japan Display starter produktion, OLED fra 2013

03 Apr 2012 | Rasmus Larsen |

Hele skærmindustrien er under massiv omvæltning netop nu. Blot over de seneste dage har Samsung Display begyndt sine aktiviteter, TPV har overtaget kontrollen over Philips Tv-brand, og nu har Japan Display – Sony, Hitachi & Toshibas skærmfirma - indledt masseproduktion. Japan Display vil begynde at producere OLED-paneler fra 2013.

Japan Display starter masseproduktion

Sony har for nylig afsluttet deres LCD-partnerskab med Samsung, og dannede i stedet i samarbejde med Toshiba og Hitachi et jointventure-firma, døbt Japan Display. Per 1. april 2012 har Japan Display igangsat masseproduktion af små-til-mellemstore LCD-paneler.

Sony OLED
Japan Display starter produktion af OLED-skærme i 2013


I marts 2013 vil Japan Display tage de første skridt ind OLED-panelproduktion. Formanden for Japan Display, Shuichi Otsuka, siger, at Japan Display vil være i stand til at producere OLED-paneler med 300 ppi (pixel per tomme), hvilket er højere end pixeltætheden i de OLED-paneler der i dag produceres af Samsung. Samsungs administrerende direktør for OLED-aktiviteterne sagde da også for nylig, at han frygtede konkurrencen på OLED-markedet fra de japanske producenter. Analytikere antyder også, at Japan Display vil forsøge at lokke Apple ind i et OLED-partnerskab.

- "We aim to become a global leading company born in Japan," siger Japan Displays President Shuichi Otsuka.
"We will make quick decisions with the flat organization."

Japan Display er opdelt i syv divisioner og beskæftiger 6200 medarbejdere. Japan Display kontrollerer allerede 20 % af markedet for mellemstore LCD-paneler, og det er netop segmentet for de mindre skærme, der fokuseres på. Der er ikke umiddelbart lagt op til produktion af skærmpaneler i Tv-formater.

Hver af de tre elektronikvirksomheder ejer 10 % af Japan Display, og de resterende aktier ejes af et japansk statsfinansieret selskab. Læs mere om Japan Display her.

- Kilde: Nikkei

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |