Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonVil Sony og AUO arbejde sammen om OLED-TV? - FlatpanelsDK

Vil Sony og AUO arbejde sammen om OLED-TV?

28 Mar 2012 | Rasmus Larsen |

Den koreanske avis, ET News, rapporterer, at Sony vil arbejde sammen med taiwanske AUO i et forsøg på at kommercialisere OLED-TV. Sony vil efter sigende bruge den såkaldte IGZO-produktionsmetode til at producere store OLED-TV fra 2013.

Sony og AUO at producere OLED-TV

Sony har allerede meldt ud, at de vil investere i OLED-teknologi og tilbage i februar forlød det, at Sony og LG har talt om mulighederne for outsourcing af LGs OLED-paneler.

Sony XEL-1
Sony lancerede deres 11-tommer OLED-TV for nogle år siden, kaldet XEL-1


En ny rapport melder nu, at Sony har henvendt sig til taiwanske AU Optronics for at få etableret et tæt samarbejde om OLED-produktion. AUO er en af de største skærmpanelproducenter i dag, og har for nylig beskrevet deres planer om at fremskynde OLED-produktion. Sony og AUO vil efter sigende producere OLED-paneler ved hjælp af den såkaldte IGZO-produktionsmetode, der kan muliggøre højtopløselige OLED-paneler.

Ifølge ET News vil første skridt være at etablere en produktion på AUOs 6. generations skærmfabrik, der er optimeret til små-til-mellemstore skærme, men senere kan der udvides til en 8. generations fabrik, der kan håndtere store skærme.

AUOs 32-tommer OLED-TV prototype
AUOs 32-tommer OLED-TV prototype


Sony og AUO har tidligere samarbejdet, og en række Sony LCD-TV har gennem årene været baseret på AUOs LCD-paneler. Forhandlingerne omkring samarbejdet på OLED-skærme begyndte allerede i slutningen af sidste år, siger DisplaySearch.

Sony har allerede meldt ud, at de vil lancere OLED-TV i 2013. LG og Samsung lancerer 55" OLED-TV senere på året.

- Kilde: ET News

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |