Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSharp skal producere skærme til iPhone, iPad & Tv - FlatpanelsDK

Sharp skal producere skærme til iPhone, iPad & Tv

24 Nov 2011 | Rasmus Larsen |

Apple har hidtil arbejdet tæt sammen med LG.Display, og senere Samsung SMD, om udvikling og produktion af skærme til deres populære iProdukter. Nu knytter Apple og Sharp angiveligt tættere bånd i et mål om at gøre Sharp til en større leverandør, der muligvis også skal levere skærme til et kommende Apple fladskærms-Tv.

Apple og Sharp i samarbejde

Sharp er pt. verdens største producent af små-til-mellem-størrelse LCD-skærme, og hvis Apple kommer ombord, kan Sharp blive endnu større. Analytikeren, Peter Misek, fra analyseinstituttet Jefferies peger på, at Apple og Sharp lægger an til et samarbejde. Allerede i december 2010 forlød det, at Apple og Sharp talte sammen.

Sharp skal angiveligt levere skærme til kommende iPads og iPhones
Sharp skal angiveligt levere skærme til kommende iPads og iPhones

Samarbejdet skal ifølge analytikeren kaste skærme af sig til brug i iPad 3, iPhone 5 og et kommende Apple fladskærms-Tv. Apple har angiveligt investeret mellem 500 millioner og 1 milliard US dollars i produktionsudstyr på en af Sharps 6. generationsfabrikker. En 6G-fabrik benyttes typisk til produktion af skærme i håndholdte enheder. Det har allerede været rygtet, at Sharp er blandt skærmleverandørerne til iPad 3. Apple og Sharp vil angiveligt benytte en såkaldt IGZO (indium, gallium, zink) produktionsmetode, der kan skabe skærme med høj opløsning og som samtidig er tyndere og mere strømbesparende end i dag. Peter Misek fortæller også, at hans undersøgelser peger på, at Apple og Sharp i fællesskab vil masseproducere OLED-skærme til brug i fremtidige Apple produkter, såsom iPhone og iPad. I den forbindelse forlyder det, at der skal benyttes i produktionsmetode, hvor OLED-skærmene printes ved hjælp af inkjet-teknologi og et ”hjul”. Firmaet DuPont har allerede udviklet en inkjet-teknologi til produktion af OLED-skærme. Analytikeren tror dog ikke på, at et kommende Apple fladskærms-TV vil benytte OLED-skærme før tidligst 2015. Til gengæld mener han at vide, at Apple kan have et fladskærms-TV klar baseret på LCD allerede i midten af 2012.

Sharps 10G LCD-fabrik
Sharps 10G LCD-fabrik i Sakai, Japan

For at producere et Apple fladskærms-TV vil Apple og Sharp angiveligt tage Sharps 10. generationsfabrik i brug, og partnerne er angiveligt allerede i gang med at klargøre produktionsmaskinerne. Sharps 10G fabrik er verdens største LCD-fabrik og kan producere LCD-skærme helt op til 80-tommer til fornuftige priser. Peter Misek afslutter sin analyse med at fortælle, at flere andre Tv-producenter allerede forsøger at forberede sig på Apples indgang i Tv-branchen. Sony har senest anerkendt truslen fra Apple. Apple og Samsung har desuden indledt en intens patent-krig, hvorfor det menes, at Apple prøver at reducere deres køb af elektronikkomponenter fra Samsungs fabrikker, herunder skærme.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |