Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung & LG har 55" OLED-TV prototyper klar - FlatpanelsDK

Samsung & LG har 55" OLED-TV prototyper klar

21 Sep 2011 | Rasmus Larsen |

Ifølge den koreanske avis etnews er både Samsung og LG klar med prototyper af 55” OLED-TV paneler. De skal vises frem senere i 2011 eller starten af 2012 på CES 2012 i Las Vegas. Det forlyder også, at Apple er interesseret i at aftage 55” OLED-TV panelerne.

55” OLED-TV prototyper klar

LG har allerede meldt offentligt ud, at de er klar med et 55” OLED-TV i 2012 og FlatpanelsDK har også berettet, at Samsung pt. tester et 55” OLED-TV som et forsøg. Vores kilder til sidstnævnte historie har ikke været helt galt på den, for nu berettes det, at både Samsung og LG har produceret 55” OLED-TV som prototyper. OLED-panelteknologien er en helt ny type skærmteknologi, der kan tillade perfekt responstid, perfekte betragtningsvinkler og perfekt gengivelse af sort. OLED-skærme kan også skabes på plastik eller andre substrater, således at de bliver bøjelige eller sammenrullelige.

OLED-skærme kan blive tyndere end 0,05 mm
OLED-skærme kan blive tyndere end 0,05 mm

Det er den koreanske avis etnews, som citerer kilder i branchen. Etnews har generelt gode forbindelser og en pæn historik på rygter omkring de to sydkoreanske elektronikproducenter. Etnews kommer desuden med yderlige detaljer.

LGs 31-tommer OLED-TV
Her ses LGs nuværende 31-tommer OLED-TV

Ifølge kilderne er begge virksomheder tilfredse med prototypernes kvalitet, strømforbrug og levetid (som har været et af de største problemer med OLED-teknologien). Samsung har skabt 55” OLED-panelet på en 5,5. generations-fabrik (læs mere her), der er optimeret til produktion af mellemstore OLED-paneler (til smartphones og tablets). Det er brugt en metode kaldet Small Mask Scanning (SMS), som er en ny produktionsmetode, der erstatter en tidligere kaldet Fine Metal Mask (FMM). LG har i stedet skabt en prototype baseret på OLEDs, der udsender et rent hvidt lys. Farverne skabes herefter med små farvefiltre, der sidder foran de små hvide OLED-pixels.

LGs 31-tommer OLED-TV
Her ses LGs nuværende 31-tommer OLED-TV

Både Samsung og LG planlægger større 8. generations OLED-fabrikker, der kan skabe langt større – og flere - OLED-paneler. De fleste store LCD/LED-fladskærme produceres i dag på 8. generations LCD-fabrikker. Ifølge samme kilder er Samsungs 55” OLED-prototype panel blevet fremvist for direktøren for Samsungs forbruger-division, der angiveligt skulle være meget overbevist og derfor beder om fremskyndelse af udviklingen.

Apple viser interesse

Rygtet er ikke nyt, og Apple har efter sigende været interesseret i OLED-teknologien gennem en del år for at undersøge potentialet til deres iPhones og iPads. Samme kilder peger også på, at Apple følger udviklingen af OLED-TV paneler tæt, med henblik på at sikre sig panelerne til et fladskærms-TV. Der har gennem længere tid floreret rygter omkring et fladskærms-TV fra Apple, og det er netop i den forbindelse, at OLED-teknologien bringes frem. Vi skal i denne forbindelse også nævne, at Apple angiveligt har investeret mere end 800 mil. kroner i LGs forskning i OLED-skærme. Apple har også taget patent på visse berøringsfølsomme-systemer i OLED-skærme samt på 3D-skærme vha. gennemsigtige OLED-paneler. Hvad der sker på denne front må tiden vise, men der har før været rygter om et fladskærms-Tv fra Apple allerede i 2012. Husk at du kan læse meget mere omkring OLED-teknogien i vores OLED-sektion Samsung og LG forventes at fremvise deres 55” OLED-prototyper på FPD 2011 udstillingen i Japan i slutningen af oktober 2011, og formentlig på CES 2012 messen i Las Vegas i starten af januar 2012. Begge virksomheder påbegynder en mindre masseproduktionsaktivitet i midten af 2012, slutter kilderne af med at sige. Kilde: etnews.co.kr

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |