Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOpdatering af LG Cinema 3D test - FlatpanelsDK

Opdatering af LG Cinema 3D test

21 Aug 2011 | Rasmus Larsen |

Vi testede tidligere LGs nye Cinema 3D-fladskærm LW650W, der anvender de billige 3D-briller fra biografen.  Siden da har LG forbedret den måde som 3D-billedet skabes på og forbedret opløsningen i 3D. Derfor har vi taget LW650W igen og bringer her en opdatering til testen.

LG Cinema 3D test - opdatering

LGs Cinema 3D er det man også kalder passiv 3D, som anvender billige 3D-briller som kendes fra biograferne, modsat aktive 3D-briller, som typisk koster mellem 700-1000 kroner. Cinema 3D reducerer dog også opløsningen i 3D-billeder en smule.

LG LW550W
LG Cinema 3D

Vi har allerede testet en af LGs første Cinema 3D-modeller kaldet LW650W, men siden da har LG forbedret den måde, som 3D skabes på, hvilket også har medført, at Cinema 3D nu er Full HD 3D certificeret. I starten anvendte Cinema 3D teknologien denne metode: I en periode på 1/200 sekund, viste Tv’et 2 frames: 540 linjer til venstre øje og 540 linjer til højre øje. Med den nye algoritme vises 4 billeder i stedet for 2 i 1/200 sekund. Der vises 1080i til det venstre øje og 1080i til det højre øje. Når disse billeder kombineres skabes et 1080p billede, siger LG. LG mener, at denne opdatering forbedrer billedkvalitet på deres Cinema 3D-TV til direkte at kunne udfordre de aktive 3DTV såsom 3D plasma-Tv. Det kræver dog, at TruMotion systemet slås fra på Tv’et for at udnytte den nye algoritme. Se illustrationen nedenfor.

Cinema 3D TV
Opdateret firmware til Cinema 3D TV

Pga. ændringen har vi taget LW650W ind igen for at se, hvilken forskel det har gjort for 3D-oplevelsen. Fremtidige Cinema 3D TV fra LG vil blive solgt med den nye opdatering. Cinema 3D TV, der er købt før opdateringen blev frigivet, kan opdateres med en ny Tv-software. Den kan ved at tilslutte Tv’et til internettet.

3D-billedkvalitet efter opdateringen

Vi kan ikke sammenligne side-om-side med den Cinema 3D-skærm, som vi i sin tid testede, da den er blevet opdateret, og derfor vil visse oplevelser bero på oplevede og til dels subjektive forhold. Vi har dog set LGs Cinema 3DTV ved flere lejligheder og en del erfaringer med dem. Det første jeg lægger mærke til er, at man efter opdateringen oplever lidt crosstalk (dobbeltbilleder), hvis man sidder for tæt på skærmen. I vores oprindelige anmeldelse beskrev jeg, hvordan jeg så linjer i billedet, når jeg fik placeret mig for tæt på skærmen. Min oplevelse er, at disse linjer nu er mindre synlige og det giver også en lidt mere ”komplet” billedoplevelse. Bemærkningen om, at man bør sidde med lidt afstand til LGs Tv, når 3D ruller over skærmen, står dog ved magt; primært fordi jeg nu oplever en denne stigende tendens til crosstalk tæt på skærmen. Bevæger man sig længere væk fra skærmen – omkring 1,5-2 meter – forsvinder crosstalk’en til et ubetydeligt niveau.

Cinema 3D TV
Opdateret firmware til Cinema 3D TV

Fra normal kiggeafstand oplever jeg, at billedet fremstår mere detaljeret end før. Jeg oplever mindre tendens til ”linjer” i billedet og derfor et mere findpudset 3D-billede, som også er utrolig behageligt at kigge på gennem LGs polariserede 3D-briller. Detaljegraden er bestemt blevet øget og det bidrager til at bringe Cinema 3D-oplevelsen meget tæt på den man får med aktive 3D-skærme med dyre 3D-briller. Farverne fremstår stadig naturligt og pæne pga. skærmens THX 3D-profil, som sikrer præcise farver, der gengives som instruktøren havde forestillet sig.

Cinema 3D TV
Opdateret firmware til Cinema 3D TV

Dybdeoplevelsen er ikke ændret meget, og jeg synes stadig de bedste 3D plasma-TV formår at give mere indlevelsesrig dybde i 3D-billederne. Men LGs LW650W klarer sig bestemt rigtig fint på dette punkt og dybdeniveauet virker meget naturligt, uden at blive lag-delt (det afhænger naturligvis også meget af hvordan filmen er produceret, men nogen 3D-skærme har skruet op for dybdevirkningen gennem indstillinger, hvilket kan se unaturligt ud). Man kan stadig ikke betragte 3D-billederne på skærmen oppefra. Undgå derfor at placere skærmen for lavt på f.eks. et lavtstående møbel i stuen, da det kan påvirke 3D-oplevelsen.

Cinema 3D TV
Opdateret firmware til Cinema 3D TV

Opsummering

Hvis jeg skal opsummere, så vil jeg sige, at LG bestemt har formået at presse lidt mere ud af deres Cinema 3D vha. den nye 3D-algoritme, der nu er standard på alle LGs Cinema 3D-skærme. 3D-billederne fremstår lidt mere detaljerede og med overbevisende 3D-dybde. 3D-billederne ser ikke længere lige så ”kornet ud”. 3D-oplevelsen er også, efter min mening, mere behagelig end på aktive 3D-fladskærme pga. de lettere briller, der ikke stresser øjnene på samme måde. Min oplevelse af, at man helst skal 1,5-2 meter væk fra skærmen for den bedste oplevelse, står dog ved magt. Derfor betragter jeg Cinema 3D, som en bredere og lettere tilgængelig 3D-teknologi end den aktive 3D-teknologi, hvilket også betyder, at Cinema 3D appellerer mere til den typiske danske familie. I flere brugssituationer vil jeg endda anbefale Cinema 3D fremfor aktiv 3D, som det nævnes i vores guide til 3D. Før vi kommer helt op og ringe, så jeg dog gerne, at Cinema 3D fandt vej ind i en bedre skærm med bedre sortgengivelse – og derfor er vi fortsat spændte på LGs kombination af Nano Tv og Cinema 3D. Indtil da, så tag selv et kig på Cinema 3D, hvis du får muligheden. Det kan anbefales. Læs hele testen af LGs LW650W. Testen bliver også opdateret med betragtningerne fra denne artikel.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |