Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Philips 6000 (6606) - FlatpanelsDK

Test: Philips 6000 (6606)

02 Aug 2011 | Rasmus Larsen |


Philips 6000 test

Philips 6606H (6606T med DVB-T2 tuner) er en af de nye 2011 mellempris-TV fra den hollandske elektronikproducent. Tv’et kommer med de mest essentielle funktioner og drives af Philips Pixel Plus HD billedmotor. 3D er udeladt, men til gengæld er NET TV Internet-platformen indbygget.

Kan Philips 6606H hamle op med andre mellempris-modeller, såsom Panasonic G30 og Sony EX520? Og er Philips NET TV-platform en komplet Smart TV-løsning? FlatpanelsDK har til hensigt at besvare dette og mere i denne test af Philips 6606H.

Philips 6606H lanceres i 32, 40, 46 og 55 tommer kaldet 32PFL6606H, 40PFL6606H, 46PFL6606H og 55PFL6606H. Der findes også en 6606T variant med DVB-T tuner. Herudover findes 6626H og 6636H varianter.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online. Se blandt andet frem til anmeldelser af Panasonic DT30 & LG ST600.

This review in English: Philips 6606 review


Størrelse:40" widescreen
Opløsning:1920x1080
Responstid:2 ms
Kontrastforhold:500.000:1
Lysstyrke:400 cd/m2
Farveunderstøttelse:16,7 millioner farver
Signal processering: 8 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):178/178
Dot pitch:
Paneltype:LCD-TV med Edge LED
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxBxD): 63.1cm x 94.6cm x 4.0cm (uden fod)
Vægt12,3 kg
Indbyggede højttalere:
Inputformater: 480p/i, 576p/i, 720p, 1080i & 1080p (50, 60 & 24p)
Indgange
VGA
DVI (kan konverteres gennem HDMI)
Audio (type) (Audio ind/ud)
SCART (1 indgang)
S-video
Komposit
Komponent
HDMI (3 indgange, 1 HDMI 1.4)
Andet
Udgange
Audio (type) (1 udgang, hovedtelefonudgang)
SCART
S/PDIF (optisk)
Andet
Tunere
Analog
DVB-T
DVB-T (MPEG4)
DVB-C
DVB-C (MPEG4)
DVB-S
DVB-S (MPEG4)
Andet
Øvrigt

Pris og forhandler:

40"46"


De første indtryk

Philips Tv er opbygget omkring en plastikramme i børstet aluminiums-look. Rammens kanter er bløde og afrundede, hvilket ifølge Philips passer godt ind i det moderne hjem.

Philips 6606H test
Philips 6606H test


Foden er skabt i glas og har en manuel drejefunktion. Bunden af rammen er udvidet en smule for at sikre plads til knapper, der kan styre Tv’ets funktioner.

Philips 6606H test
Philips 6606H test


Stik-indgange findes på skærmens bagside. De fleste af indgangene vender enten til siden eller nedad. Kun et par analoge indgange peger ud mod bagvæggen – det er godt nok til os.

Philips 6606H test
Philips 6606H test


Forud for testen

Tv signalet er gennem testen digitalt parabol-Tv (DVB-S) fra Canal Digital, hvor vi også tester med Canal Digitals udvalg af HDTV kanaler, samt analogt og digitalt antenne-Tv (DVB-T) med de frit tilgængelige kanaler.

Der testes blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Sony PlayStation 3 benyttes som Blu-Ray afspiller.

Funktionalitet

Philips ovalformede fjernbetjening blev introduceret i 2010 og er nu viderebragt til 2011 modellerne. Den kommer i to forskellige varianter; en billig (som ses nedenfor) samt en aluminiums-udgave, som følger med til Philips dyrere modelserier.

Philips 6606H test
Philips 6606H test


Grundidéen i udviklingen af den nye fjernbetjening er brugervenlighed, og derfor har Philips skåret de fleste knapper væk. Fjernbetjeningen er da også ret nem at betjene, men den nye menu forværrer helhedsoplevelsen. Den er ikke særlig logisk og selvom menuen er hurtigere og mere flydende end sidste år, så finder jeg den personligt stadig for langsom. Hver gang man vil åbne menuen, skal man vente på at Hjem-logoet forsvinder. Det kan måske lyde som en bagatel, men på grund af den nye fjernbetjening med færre knapper, er man nødt til at tage en tur forbi skærmens menu-system ofte. Vil du f.eks. have adgang til NET TV-platformen, så skal du også en tur ind igennem skærmens menu.

Philips 6606H test
Philips 6606H test


Vi kiggede allerede på Philips NET TV-platform sidste år, men siden da er platformen blevet udviklet på en række punkter. Først og fremmest har Philips oprettet en App Store, kaldet App Gallery. Herfra kan du downloade nye Apps og Philips har da også et lille (læs: under 15) udvalg allerede nu.

Philips 6606H test
Philips 6606H test


NET TV-platformen deles med Sharp og Loewe, og opbygningen og designet er derfor overordnet identisk, hvilket bevises af vores test af Sharp LE831. NET TV-platformen er opbygget omkring en åben web-platform, hvilket også betyder, at udviklere kan udvikle App relativt nemt. Desværre er NET TV ikke ligefrem lækkert. Udseendet og følelsen ved at navigere rundt lader en del tilbage at ønske. Ventetiden er dog acceptabel. YouTube-tjenesten starter på 4-6 sekunder afhængig af din internetforbindelse, og det er hurtigere end på de fleste andre Tv med YouTube-adgang. De første gange vi forsøgte os, blev YouTube-videoer ikke vist i fuld opløsning, men efter et stykke tid skete det automatisk – jeg er ikke sikker på hvorfor.

Philips 6606H har en indbygget internetbrowser - men den er ikke meget værd. For det første har den ikke flash-understøttelse og den skalerer generelt websider dårligt.

Philips 6606H test
Philips 6606H test


De mest interessante Apps på Philips NET TV er:
  • YouTube
  • Facebook
  • iConcerts (koncerter)
  • Twitter
  • Picasa (billedtjeneste)
  • Film2Home (filmudlejning)

    Film2Home-tjenesten er den mest brugbare på Philips NET TV platform. Film2Home giver – som navnet foreslår – mulighed for at leje film hjemme i stuen via internettet. En nyere film koster typisk 39 kroner, hvilket er i den høje ende.

    Philips 6606H test
    Philips 6606H test


    Udvalget af film er pænt, dog uden at være prangende. Der tilføjes naturligvis nye film løbende.

    Philips 6606H test
    Philips 6606H test


    Billedkvaliteten er derimod ikke helt overbevisende, men det er den sædvandlige svada omkring video-on-demand. Med tiden håber vi på at se en kraftig forbedring i billedkvalitet gennem disse tjenester – og ikke mindst HD-indhold.

    De fleste Apps – og webbrowseren – kræver, at man indtaster tekst, hvilket ikke er særlig nemt på et tastatur oppe på Tv-skærmen. Derfor har Philips udviklet en iPhone / Android App kaldet Philips MyRemote. App’en fungerer tilmed som Tv-fjernbetjening og kan styre funktioner såsom kanalvalg, lydstyrke osv.

    Nedenfor kan du se en kort film af MyRemote App’en i aktion, samt hvordan NET TV-platformen er opbygget.


    App’en er fint som en sekundær-fjernbetjening. Specielt diasshow-funktionen er ret fed. App’en kan imidlertid ikke erstatte den medfølgende fjernbetjening, simpelthen fordi den ikke kan tænde for Tv’et.
    App’en har imidlertid andre forcer og specielt på NET TV-platformen kommer den til sin ret, når der skal indtastes tekst. Igen er følingen med platformen dog noget træg og flere gange bliver man nødt til at trykke på samme knap gentagne gange, da Tv’et ikke er færdig med at indlæse menuerne.

    Philips DLNA-funktionalitet har ikke ændret sig betydeligt i forhold til sidste års Philips modeller, og der understøttes fortsat video, musik og billeder. Jeg kunne afspille de fleste AVI-filer – men ikke alle. MKV-filer ville ikke indlæses, men mpeg4-video blev afviklet uden problemer. Musik og billeder håndteres fint.
    Endelig finder vi mulighed for at tilsluttr USB-nøgler og afspille video, musik og billeder fra disse.

    Jeg må erklære mig en smule skuffet over Philips Smart TV platform. Philips var ellers den første af de store Tv-producenter til at indbygge internet-funktionalitet, men ”først” er ikke lig med ”bedst” - åbenlyst. Jeg synes faktisk, at Philips tidligere NET TV platform – før man slog sig sammen med Sharp og Loewe - var noget mere grafisk elegant og tiltalende. Philips nuværende NET TV platform virker ufærdig.
    Efter min mening tilbyder LG og Samsungs Smart TV platforme en bedre, mere brugervenlig oplevelse samt bedre indhold og tjenester. Og brugeroplevelsen er trods alt halvdelen af oplevelsen.

    Kalibreringsindstillinger
    Philips 6606H tilbyder følgende billedindstillinger: kontrast, lys, farve, farvenuance., skarphed, støjreduktion, farvetone., PC-mode og lyssensor.

    Der kan vælges mellem følgende billedprofiler: Standard, Personlig, Livagtig, Naturlig, Biograf, Spil, Energibesp., Foto og Sædvanlig.

    I den avancerede Pixel Plus HD menu kan man indstille:: HD Natural Motion, 100 Hz Clear LCD, Avanceret skarphed, dynamisk kontrast, dynamisk baglys, MPEG-støjreduktion, farveforbedring og gamma.

    Strømforbrug

    Sammenlign strømforbruget på tværs af fladskærme vha. vores nye interaktive applet her: Sammenlign strømforbrug på fladskærme


    Nedenfor har jeg målt strømforbruget på 40-tommer versionen af Philips 6606H.

    Standby0.1 W0.1 W
    SD+HD74 W44 W


    Efter kalibrering målte jeg strømforbruget til 44 W, hvilket er ganske imponerende for et 40 tommer Tv.

    Kalibrering af Philips 6606

    Herunder kan du se en måling af farvegengivelsen på Philips 6606H med skærmens standard billedindstillinger og uden lyssensoren aktiveret.

    Philips 6606H test


    For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

    Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

  • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
  • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
  • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
  • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
  • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.


  • Skærmens standard billedindstillinger er ret upræcise. Farverne er alt for overmættede og farvetemperaturen blev målt til mere end 12000 Kelvin, hvilket betyder, at billederne på skærmen er alt for kolde og blålige.

    Gamma blev målt til at stige fra omkring 2,0 til 2,45 hvilket indikerer, at mørke farver er for mørke og lyse farver er for lyse.

    Vi håbede på mere præcise farver og skiftede derfor til skærmens Biograf-billedprofil. Herunder ses den nye måling.

    Philips 6606H test


    Biograf-profilen er bedre, men stadig langt fra perfekt. Farverne er fortsat overmættede, og gamma er konsekvent for høj, og varierer mellem 2,4 til 2,5, hvilket gør farverne for mørke.

    Farvetemperaturen er nu tættere på vores målværdi på 6500 Kelvin, men herudover er Biograf-profilen ikke rigtig tæt på at levere ”Biograf”-egenskaber.

    Vi bemærkede også for meget kunstig skarphed i billedet, hvilket ses som hvid støj omkring f.eks. ansigter og tekst. Dette fremgår ikke af graferne, men se billedet nedenfor, hvor du kan se de hvide områder omkring den sorte tekst. Det er disse hvide områder der tilføjes omkring mørke elementer på skærmen, når man hæver skarphed-indstillingen på et TV.

    Philips 6606H test
    Philips 6606H test


    Jeg gik videre til at foretage en kalibrering på Philips 6606H. Her er mit resultat.

    Philips 6606H test


    Efter kalibrering lykkedes det mig at få et ganske anstændigt resultat, på trods af, at Philips ikke tilbyder samme avancerede billedindstillinger på 6606H-modellen som på de dyrere modeller. Jeg fik gamma tæt på vores målværdi på 2.2 og farvetemperaturen er nu meget tæt på 6500 Kelvin.

    Farveafvigelserne er derfor meget lavere end i billedprofilerne; Standard og Biograf. Og det betyder i sidste ende også mere præcise og naturlige farver.

    Nedenfor ses mine kalibrerede indstillinger.

    Billedprofil:Personlig
    Kontrast53
    Farvenuance50
    Lys:51
    Skarphed:0
    Støjreduktion Fra
    FarvetoneSædvanlig
    HD Natural MotionFra
    100 Hz Clear LCDTil
    Adv. skarphedFra
    Dynamisk kontrastFra
    Dynamisk baglysFra
    MPEG støjreduktionFra
    FarveforbedringFra
    Gamma0
    Rød119
    Grøn84
    Blå42
    LyssensorTil/Fra


    Jeg har sænket kontrast-indstillingen (som faktisk styrer baggrundsbelysning) for at sænke lysstyrken på skærmen. Jeg har også ændret gamma-indstillingen samt lyss-indstillingen (som faktisk er en kontrast-indstilling) for at forbedre gamma-kurven. Endelig har jeg ændret RGB (rød, grøn, blå) indstillingerne med henblik på at forbedre farvenøjagtigheden. Alle dynamiske kredsløb er også deaktiveret.

    Billedkvalitet på Philips 6606H

    I dette afsnit vil jeg gennemgå billedkvaliteten med de kalibrerede indstillinger.


    LCD-panelet indeni Philips 6606H er mat og har derfor ikke de store problemer med reflektioner fra vinduer og lamper i stuen. Farverne har en tendens til at fremstå en smule udvaskede, hvis solen står direkte ind på det matte panel, men man kan kompensere for dette ved at øge kontrast-indstillingen i skærmens menu – eller ved at aktivere lyssensoren.

    Philips 6606H test
    Philips 6606H test


    Farvenuancering er en vigtig del af god billedkvalitet og derfor var det positivt at se, at farvenuanceringen på Philips 6606H er over gennemsnittet, og derved en positiv overraskelse på et mellempris-Tv. Ikke alle farver i den mørke ende af farveskalaen skelnes perfekt, og der er plads til forbedringer, men med de kalibrerede indstillinger er jeg bestemt overbevist. Skærmens standard-indstillinger gav dog en del problemer i vores test af farver, og det kan derfor kraftigt anbefales at anvende vores forslag til kalibreringsindstillinger.

    Philips 6606H test
    Philips 6606H test


    SD-billedkvaliteten er fair og på niveau – eller lidt under - med Tv fra Samsung og Sony, som ligger i samme prisleje. Men igen; der er kæmpe forskel på det ukalibrerede og kalibrerede resultat.

    HD-billedkvalitet på 6606H er pæn, men ikke nær så detaljerig som på dyrere Tv – og der er således noget at hente ved at gå op af prisstigen. Jeg mener også, at HD-oplevelsen er betydeligt bedre på for eksempel Panasonic G30.

    Philips 6606H test
    Philips 6606H test


    Philips 100 Hz-systemet (kaldet HD Natural Motion) er efter min mening for aggressivt. Det giver en mere jævn billedopdatering og sikrer at f.eks. panoreringer henover et landskab er flydende, men det skaber også en del billedstøj omkring objekter der bevæger sig hurtigt henover skærmen. Samtidig har det den negative effekt, at f.eks. film kan se ud som om, at de er optaget med et håndholdt videokamera. Vi anbefaler som regel at sl¨100/200 Hz systemer fra, men vi ved dog også, at visse brugere foretrækker denne de mere flydende bevægelser. Søger du den bedste billedgengivelse, bør du dog slå HD Natural Motion fra på Philips Tv.

    Philips 6606H test
    Philips 6606H test


    Responstiden på 6606H er gennemsnitlig. 100 Hz systemet bidrager til at fjerne lidt sløring på meget hurtige bevægelser, men effekten er dog begrænset. Jeg bemærkede derimod en tendens til lidt lilla-farvet overdrive-slør (overdrive-slør giver en slags glorie-agtig effekt omkring elementer der bevæger sig hurtigt henover skærmen). Overdrive-sløret var primært synligt i de mørke områder af billedet, og kan påvirke spiloplevelsen en smule. Vi bemærkede dog ikke udbredt overdrive-slør i forbindelse med Tv og film.

    Philips 6606H test
    Philips 6606H test


    Philips 6606H har et ”scanning backlight”-system, der reducerer sløring på hurtige bevægelser. VI har talt om scanning backlight-systemer mange gange før, så jeg ved ikke gentage, hvordan disse fungerer. Systemet hedder ”100 Hz Clear LCD” i skærmens billedmenu og systemet fungerer efter hensigten. Det bør derfor være aktiveret.

    Input lag (forsinkelse på signalet fra det modtages til det vises på skærmen) varierer meget, afhængigt af hvilke billedsystemer der er aktiveret. HD Natural Motion er det billedsystem, som tilføjer den største forsinkelse på skærmen (mere end 150 ms), og jeg foreslår, at du deaktiverer HD Natural Motion, hvis du har planer om at benytte Tv’et sammen med spilkonsoller. Uden de mange billedkredsløb aktiveret, målte jeg input lag til omkring 40-45 ms. Det er i den høje ende.

    Philips 6606H test
    Philips 6606H test


    Nedenfor har jeg målt sortniveau og kontrast.

    Sortniveau0.06 cd/m20.03 cd/m2
    Lysstyrke306 cd/m2125 cd/m2
    Kontrastforhold5100:14167:1
    Kontrastforhold +/- 50


    Efter kalibrering målte jeg sortniveauet til 0,03 cd/m2, hvilket er ekstremt overraskende for et Edge LED-baseret TV i denne prisklasse. Det er faktisk på niveau med Samsungs high-end D8005 model og tæt på Panasonics topmodeller indenfor plasma-Tv.

    Før kalibrering havde Philips 6606H svært ved at skelne de forskellige toner af mørkegrå fra hinanden, hvilket førte til manglende detaljer i mørke filmscener og dystre spil. Efter kalibrering lykkedes det mig at forbedre shadow detail betydeligt. Jeg oplevede herefter et resultat over gennemsnittet og kun de to mørke nuancer af grå blev gengivet ligesom sort.

    Nedenfor har jeg undersøgt Philips 6606H i et mørkelagt rum for at se om Tv’et har tendens til ujævn fordeling af lyset på skærmens areal – det som ofte kaldes backlight bleeding eller clouding.

    Philips 6606H test
    Philips 6606H test


    Philips 6606H har en smule tendens til ujævnt lys, men det er ikke kritisk. Det er ikke anderledes end på det typiske Edge LED-baserede Tv.

    PC og mediecenter

    Hvis du ønsker 1:1 pixelmapping skal du sende en 1920x1080 opløsning fra dit Media Center og vælge skærmformatet kaldet "uskaleret".

    Betragtningsvinkler

    Betragtningsvinklerne er hverken dårligere eller bedre end gennemsnittet. Farver har dog en tendens til at blive lysere og mindre intense fra vinkler, dels fordi farverne synes udvaskede, dels fordi kontrasten (og derved sortniveauet) falder fra yderlige vinkler.

    Philips 6606H test
    Philips 6606H test


    Philips 6606H test
    Philips 6606H test


    Lyden

    Højttalerne i 6606H er anstændige og Philips er en af de få producenter, der fortsat fokuserer på lydkvalitet. Bassen er svag, men mellemtonen er bedre end i mange andre mellempris-Tv. Det betyder også, at højttalerne er fine til typisk og sporadisk Tv-brug.

    Til film, spil og musik anbefaler jeg separate højttalere.

    Konklusion

    Philips 6606H er et mellempris-Tv uden 3D, men med Smart TV funktionalitet. Philips Smart TV-platform kaldes NET TV og deles med Sharp og Loewe. Desværre er vi ikke helt overbevist af de tre producenters indsats på dette område. Oplevelsen med at navigere rundt i menuerne føles træg, selvom menuerne egentlig bringes relativt hurtigt frem. Det nuværende udvalg af Apps er utilstrækkeligt, og der er for få video-on-demand muligheder. Film2Home (filudlejning) er vel den mest interessante tjeneste, men udvalget er stadig for beskedent. Til gengæld er Philips iPhone/Android App, som kan styre Tv’et som en fjernbetjening, en fin tilføjelse.

    Med skærmens ”mid-range”-status, havde vi ikke de helt store forventninger til Philips 660H, men på flere områder overraskede Tv’et os positivt. 6606H gengiver eksempelvis god sortdybde, som er på niveau med high-end plasma-TV og Edge-LED baserede fladskærms-TV såsom Samsungs D8005 model. Den gør skærmen egnet til film, samtidig med, at den også kan være ideel til soveværelses-brug. Shadow detail er pæn og det samme kan siges om farvenuanceringen og responstiden. Disse faktorer skaber sammen ganske fornuftig billedkvalitet på både Tv-signaler, DVD og HD-materiale.

    Men vi oplevede dog også lidt problemer med overdrive-slør og for højt input lag, som kan påvirke oplevelsen ved konsolspil. Philips 6606H har også lidt småproblemer med ujævnt lys, men det er efterhånden mere reglen end undtagelsen på Edge LED-baserede Tv. Det største kritikpunkt er dog skærmens billedindstillinger i Standard-profilen. Her oplevede vi alt for overmættede farver og alt for meget kunstig skarphed i billedet, hvilket resulterede i unaturlige og kunstige billeder. Vi formåede at forbedre billedkvaliteten betydeligt efter kalibrering (benyt eventuelt vores indstillinger på din 6606H-model), men du skal altså være forberedt på at foretage tilpasninger, hvis du køber 6606H.

    Alt i alt er Philips 6606H et ganske solidt mellempris-TV, som er på niveau med – eller en tand under - Samsung og Sonys prissammenlignelige modeller. Efter kalibrering opnåede vi endda meget overbevisende resultater. Hvis du til gengæld lægger vægt på multimedia-funktionalitet og internet-muligheder, bør du kigge andetsteds.

    Pris og forhandler:

    40"46"


    Pæn billedkvalitet for et mellempris-TvStandard billedindstillingerStuen
    SortniveauEn smule ujævnt lysSoveværelset
    FarvenuanceringNET TV ikke overbevisendeBørneværelset
    Stik vender nedad og til sidenInput lag og overdrive slør


    Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online. Se blandt andet frem til anmeldelser af Panasonic DT30 & LG ST600.

    Philips 6606H debat

    Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: Philips 6606H debat
  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere nyheder

    Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

    25 Apr 2024 |

    1 million har oprettet login på DRTV

    25 Apr 2024 |

    Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

    25 Apr 2024 |

    Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

    24 Apr 2024 |

    Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

    24 Apr 2024 |

    Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

    24 Apr 2024 |