TV 2 bliver betalingskanal i 2012 - FlatpanelsDK
 
Panasonic har præsenteret 2015-skærmene, og FlatpanelsDK bringer et fuldt overblik. Der er fuld fokus på Ultra HD og kun få Full HD-tv. I high-end tilføjes HDR og bredere farverum. Panasonic lancerer også deres første buede tv-skærme i 2015.
I vores serie af artikler om tendenserne på tv-markedet kigger vi nu på tv-hardware. I 2015 vil vi høre mere om quantum dots, buede tv, OLED og naturligvis Ultra HD. Vi vil høre mindre om 3D. Hovedtendensen er dog total forvirring.
I en serie af artikler kigger vi nærmere på de tendenser, som vil præge tv-markedet i 2015 og årene herefter. I denne omgang kigger vi på Ultra HD, som i de kommende år vil handle om andet end blot flere pixels. I 2015 tager vi de første spæde skridt imod "bedre pixels".
I en serie af artikler kigger vi nærmere på de tendenser, som vil præge tv-markedet i 2015 og årene herefter. Vi lægger ud med at kigge på styresystemer – eller software – og hvordan kampen om styresystemerne skal stå i 2015.
Opdateres løbende. Tilbudsjagten er et simpelt koncept. Hver uge finder vi de bedste tilbud på fladskærms-tv og tilbehør i samarbejde med jer brugere. Alle tilbuddene samles her i Tilbudsjagten. Vær med!
Streamingtjenester er rullet ind over landet. I denne guide giver vi dig et overblik over de bedste streamingtjenester, fordele og ulemper og priser. Se også overblikstabellen over billed og lydteknik og indhold på de forskellige tjenester.
FlatpanelsHD
Her er du: Startside - Nyheder


TV2 bliver betalingskanal i 2012
TV 2 bliver betalingskanal i 2012


Af Rasmus Larsen (@flatpanelsdk)
13 Apr 2011

Spring til Kommentarer

TV 2 meldte for kort tid siden, at de er på vej med hovedkanalen i HD, men TV2 foretager også visse andre ændringer i starten af 2012. Her overgår TV2 til betalingskanal, hvilket betyder, at du ikke længere kan se TV 2 gratis efter 11. januar 2012. TV 2 skal nu koste 10 kroner per måned (opdatering: 20-25 kroner).

FlatpanelsDK kører i disse dage et stort HDTV Tema, hvor vi sætter fokus på HDTV, digitalt Tv, priser på Tv-pakker, TV2s udvikling og de mange nye muligheder på internettet.


TV 2 som betalingskanal i 2012

TV 2 har haft ondt i finanserne i noget tid, og i 2012 overgår TV 2 for første gang til en betalingskanal. TV2 Regionerne vil fortsat skulle udfylde public service krav, som licenspengene dækker.


TV2s hovedkanal er på vej i HD


Den planlagte ændring vil først og fremmest betyde, at du ikke længere kan modtage TV 2 ”gratis” vha. husantenne eller stueantenne. For folk som allerede abonnerer på Tv-pakker, kan det betyde, at du ikke fremover kan se TV 2 i den mindste TV-pakke.

Som led i 2. fase af digital overgang

Det er folketinget, som har besluttet ændringen. Endnu mangler der en godkendelse fra EU (den er kommet nu. Læs her), men den betragtes blot som formel. TV 2 vil fremover koste 10 kroner per måned (opdatering: 20-25 kroner).

Ændringen træder i kraft natten mellem d. 10. og 11. januar 2012. Det sker samtidig med, at 2. fase af den digitale overgang indtræffer. D. 11. januar 2012 vil også alle DR-kanaler overgå til MPEG4, så har du endnu ikke et Tv eller en modtager-boks, som understøtter MPEG4, skal du snart overveje, hvad du stiller op.

TV 2 Regionerne vil stadig kunne ses gratis, men TV 2 hovedkanalen vil fremover antage en rolle, der ligger tættere på TV 2 Zulu og TV 2 Charlie – altså kanaler, som man ikke nødvendigvis kan se. Der har tidligere været tale om at kryptere TV2, så der kræves et afkrypteringskort, der skal indsættes i fladskærmen, men den idé er politikerne – heldigvis – gået væk fra igen.

TV2 bliver betalingskanal
TV 2 hovedkanalen bliver fremover en betalingskanal ligesom TV 2News


Helt konkret betyder det, at folk der modtager Tv via antenne ikke længere kan se TV 2 gratis. Her skal de abonnere på Boxer, som dog planlægger at tilbyde TV 2 á la carte, så man kan abonnere på den kanal og ingen andre.

Folk der modtaget Tv via parabol eller kabel-Tv hos f.eks. YouSee, Canal Digital, Viasat eller Stofa bliver også berørt, men det er endnu ikke besluttet hvordan. Tv-udbyderne kan vælge at flytte TV 2 ud af den billigste grundpakke og op i mellempakken, eller de kan lade prisen på grundpakken stige. Endeligt kan de lade prisen forblive urørt, og derved selv tage sig regningen for TV 2. Ingen af de store Tv-udbydere har endnu besluttet hvad der kommer til at ske.

Hold derfor øje med hvad der sker efter d. 11. januar 2012, hvor den næste digitale skift sættes i gang. Læs også mere om hvilke ændringer det betyder for DR-kanalerne eller følg med i vores HDTV-tema her.Afstemning


Annoncer

Populære
artikler