Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonEt kig på Samsungs Smart TV - FlatpanelsDK

Et kig på Samsungs Smart TV

10 Mar 2011 | Rasmus Larsen |

Smart TV er udviklingen af smarte fladskærme, der har adgang til internettet og kan kommunikere på kryds og tværs med andre enheder. Her kigger vi nærmere på Samsungs nye Smart TV-tjenester på deres 2011 modeller.
Husk også, at du kan finde alle artikler om Smart TV her.

Samsung Smart TV

Vi har allerede kigget på LGs nye Smart TV-tjenester og Panasonics nye Viera Connect. Her tager vi et indledende kig på Samsung Smart TV-funktionalitet for deres 2011 fladskærme, og følger op med en mere dybdegående test, når vi modtager skærmene. Når man åbner Smart TV-systemet på Samsungs nye fladskærme mødes man af denne introduktionsskærm. Herfra kan man navigere rundt i de mange forskellige Apps og tjenester.

Samsung Smart TV
Samsung Smart TV

Du ser f.eks. en internet-browser på oversigten. Går man herind får man adgang til at søge frit på det åbne internet.

Samsung Smart TV
Samsung Smart TV

Samsung håber også på at kunne udbygge deres App yderligere – altså små applikationer, som giver ekstra funktionalitet eller adgang til ekstra indhold. Samsung introducerede allerede Apps i 2010 og i 2011 udvides udvalget, mens Samsung fortsat forsøger at tiltrække udviklere til platformen. Af Apps kan der allerede findes Facebook, YouTube og Skype. YouSees video-on-demand tjenester er tilmed på vej til de danske fladskærme. Og så ligner det da angiveligt også et Canal Digital logo oppe i højre hjørne?

Social TV

Som noget nyt i 2011 indfører Samsung det de kalder Social TV. Det betyder i korte træk, at du kan følge med på Facebook eller Twitter, samtidig med, at du ser en Tv-udsendelse eller en film.

Samsung Smart TV
Samsung Smart TV

I stedet for at skifte væk fra den Tv-udsendelse man ser, kommer ”feedet” fra Facebook eller Twitter op i højre side af skærmen og opdaterer, hver gang der sker noget nyt.

Kan streame til telefoner og tablets

Endnu en nyhed er muligheden for at streame til andre elektroniske enheder. Det vil sige, at det billede du ser på fladskærm, kan du få ned på en anden enhed i et andet rum. Samsung demonstrerede det vha. en tablet, hvor Tv-programmet, som kørte på fjernsynet blev vist på tablet-skærmen. Ønsker man således at se Tv i køkkenet mens man kokkererer, bliver det nu muligt med Samsungs nye fladskærme. Alt hvad du behøver, er et trådløst netværk. Indtil videre er funktionen bekræftet for Samsung Galaxy S II og Tab 10.1.

Samsung Smart TV
Samsung Smart TV

Der er naturligvis også muligt at streame video, musik og billeder den anden vej; fra andre enheder til skærmen gennem DLNA. Det har været muligt i flere generationer af Samsungs fladskærme og det ændres der naturligvis ikke på i 2011 modellerne. Vil du således gerne se video fra PC’en eller mobiltelefonen, kan det nemt lade sig gøre uden at tilslutte kabler.

Styr det hele med telefonen

Samsungs fladskærme kan naturligvis ikke kun modtage billeder, video og musik fra en smartphone – de kan også styres med smartphones. Så har du allerede sat dig til rette i sofaen for blot at opdage, at fjernbetjeningen ligger i den anden ende af stuen, kan du styre alle skærmens funktioner, skifte kanaler og justere lydstyrken vha. mobiltelefonen i lommen.

Samsung Smart TV
Samsung Smart TV

Endeligt kan det nævnes at visse Samsung PC-monitors med indbyggede Tv-tunere også får Smart TV-brugerfladen.

Kun overfladen

Vi har i denne artikel kigget på flere af de overordnede funktioner i Samsungs nye Smart TV brugerflade, men vi har kun berørt overfladen. Under overfladen gemmer sig en verden af muligheder og dem vil vi naturligvis komme ind på, når vi modtager skærmene til test. Indtil da kun vi blot sige, at det ser meget lovende ud. Hvor Smart TV-tankegangen i de seneste år mere har været en vision, ser det ud til at 2011 bliver året, hvor visionen for alvor bliver ført ud i livet – og det gælder for så vidt ikke kun hos Samsung. Husk at du kan læse meget mere om Smart TV her.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |