Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLCD-markedet vokser stadig kraftigt – LG er størst - FlatpanelsDK

LCD-markedet vokser stadig kraftigt – LG er størst

23 Feb 2011 | Rasmus Larsen |

Salget af LCD-skærme – og LCD-skærme med LED - stiger stadig kraftigt. I 2010 oplevede branchen som helhed en stigning på 26 % i forhold til 2009. Der blev samlet produceret og solgt i alt 665 millioner LCD-paneler på global basis. LG er nu førende på produktion af large-size LCD-paneler. Det skriver analysefirmaet DisplaySearch.

665 millioner LCD-paneler

Vi tog for kort tid siden et kig på udviklingen i plasma-markedet i 2010 og nu er tiden kommet til LCD-markedet. LCD-markedet er dog noget anderledes end plasma-markedet, fordi det ikke blot tæller fladskærms-Tv, men også LCD-paneler til bærbare computere, tablets og PC-skærme. Skærme til mobiltelefoner er imidlertid ikke med i denne opgørelse.

Samlet set blev der solgt 665 millioner"large-size" LCD-paneler i 2010. Det er 26 % mere end i 2009. Samtlige segmenter er i fremgang, med PDA/Tablet-segmentet som højdespringeren. PC-skærme er det segment, som oplever mindst salgsfremgang. Se skemaet herunder.


Specielt i fjerde kvartal af 2010 oplevede producenterne høj efterspørgsel, og 2010 er samlet set ude over den krise, som indtraf i 2009 og som var drevet af finanskrisen.

LG er nu største LCD-producent

DisplaySearch har også opgjort magtfordelingen i LCD-branchen. LG er nu den største producent af large-size LCD-paneler. Large-size dækker over alt større end PDA-skærme og derved er skærme til mobiltelefoner ikke med i opgørelsen.

Det er også vigtigt at understrege, at opgørelsen vedrører selve produktionen af LCD-paneler og altså ikke salget af LCD-TV til forbrugerne. Producenterne af LCD-paneler sælges således også paneler til andre producenter.

LG Display er den største LCD-producent i 2010 med 25,9 % markedsandel. Samsung er nummer to med 22,9 %, taiwanske AUO er nummer tre med 16,8 % og kinesiske Chimei Innolux (herunder CMO) er nummer fire med 16,5 %. Sharp er femtestørst. Se skemaet nedenfor.


Tallene stammer fra DisplaySearch, der løbende laver opgørelser over skærmbranchen. Er du interesseret i tallene for plasma-markedet, så se denne artikel.

Kilde: DisplaySearch

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |