Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPanasonic VT30 kan ISF kalibreres automatisk - FlatpanelsDK

Panasonic VT30 kan ISF kalibreres automatisk

17 Feb 2011 | Rasmus Larsen |

Kalibrering er den proces, hvor man indstiller billedet på en skærm i overensstemmelse med de standarder, som film produceres ud fra. Kalibrering har hidtil været en manuel proces på fladskærms-Tv, men med Panasonics nye topmodel VT30 åbnes der op for helt automatisk ISF-kalibrering.

Automatisk ISF-kalibrering på VT30

FlatpanelsDK laver altid en overordnet kalibrering, når vi tester skærme, og denne er naturligvis manuel. Med Panasonics nye topmodel er der dog åbnet op for en fuldautomatisk kalibrering i samarbejde med SpectraCal.

Panasonic VT30 med automatisk kalibrering
Panasonic VT30 med automatisk kalibrering


I korte træk betyder det, at man tilslutter en PC og sætter måleenheden på skærmen. Herefter trykker man start og PC’en udfører nu en komplet kalibrering i samspil med skærmen der viser testmønstre og måleenheden, der måler på disse testmønstre.

Med den automatiske kalibrering kan man derved sikre, at farverne er helt korrekte og præcise på Panasonic VT30. Selve processen tager omkring 2 minutter. Modellen er egentlig tiltænkt butikker, som derved kan tilbyde en kalibrering til deres kunder, men løsningen kan benyttes af alle.

Panasonic VT30 med automatisk kalibrering
Panasonic VT30 med automatisk kalibrering


Panasonic VT30 er den første skærm med denne funktionalitet. Systemet er udviklet i samarbejdet med firmaet SpectraCal, der leverer udstyr og software til at kalibrere skærme. For at muliggøre kalibreringen, skal man købe en enhed fra SpectraCal, som skal tilsluttes til Tv’et netværks-indgang. Sættet koster 600 Euro.

Panasonic VT30 med automatisk kalibrering
Panasonic VT30 med automatisk kalibrering


FlatpanelsDK fik naturligvis mulighed for at afprøve sættet. Se filmen herunder, hvor du overordnet kan følge med i, hvordan processen skrider frem. Tv’et til venstre er det som kalibreres og enheden der sidder foran skærmen, er den som anvendes til at måle på testmønstre. Skærmen til højre viser blot samme billede som den bærbare computer.



Læs også mere på www.spectracal.com.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |

'Dune 2' kan nu købes og lejes i 4K Dolby Vision & Atmos – se priser

16 Apr 2024 |

Bekræftet: Disney+ får Europa League & Conference League i Danmark

16 Apr 2024 |