Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDanskerne ser tv uden Tv'et - FlatpanelsDK

Danskerne ser tv uden Tv'et

11 Feb 2011 | Rasmus Larsen |

Tv via internettet har i dag fanget næsten hver tredje dansker, og næsten hver femte dansker ser nu film på nettet. Det viser en ny undersøgelse fra Norstat og TDC.

Web-Tv er i fremgang

- "Vi kan se, at danskerne ikke har vendt tv’et ryggen. De er blot begyndt at bruge flere platforme, når de ser tv. Vi vælger web-tv, hvis vi ikke lige sidder foran fjernsynet, når yndlingsprogrammet starter, eller hvis en anden har nået at sætte sig foran tv'et før os selv," siger Jesper Theill Eriksen, koncerndirektør for TDC Privat.

Undersøgelsen viser også, at en stor del af danskerne ønsker at se endnu mere web-tv i fremtiden, ligesom film over nettet vil vokse.


Danskerne ser i stigende grad Tv via nettet, Foto: Kristian Bilenberg


Internettet haler ind på tv'et

TDC udtaler, at de vil fokusere mere på web-Tv i fremtiden. Også de andre Tv-udbydere, synes at have fokus på web-Tv platformen.

- "Når så stor en del af danskerne bruger nettet til at se tv, film og dele oplevelser med hinanden, skal vi som branche naturligvis lytte til det behov. Derfor kan man fremover bl.a. få web-tv kanaler og et kæmpe videounivers med i købet, når man køber bredbånd hos os," fortæller Jesper Theill Eriksen.

Fakta om undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført af Norstat i samarbejde med TDC, hvor 1.039 danskere blev spurgt i slutningen af 2010. Analysen er et repræsentativt udsnit af den danske befolkning på baggrund af køn, alder, internetudbyder og geografi.

Analysen viser, at 34 procent ser web-tv i dag, og at 33 procent forventer at se mere web-tv i fremtiden, 61 procent vil se ligeså meget, som de gør i dag, mens kun 7 procent vil se mindre, end de gør i dag.

17 procent fortæller, at de downloader og streamer film. 24 procent forventer at se flere downloadede/streamede film i fremtiden, 67 procent vil se ligeså meget, som de gør i dag, mens 10 procent vil se mindre, end de gør i dag.

Hvad med jer? Ser I Tv via web-Tv eller bruger i stadig de traditionelle Tv-kanaler på Tv'et?

Læs mere om trenden mod web-Tv og Smart Tv i FlatpanelsDKs Smart TV tema.

TDC pressemeddelelse, red

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |

'Dybet', 'Aliens', 'Titanic' og 'Livsfarlig løgn' endelig klar i 4K i Danmark

26 Mar 2024 |