Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOplevelser med JVCs 3D-projektorer - FlatpanelsDK

Oplevelser med JVCs 3D-projektorer

30 Dec 2010 | Rasmus Larsen |

Flatpanels var inviteret til en mindre kigge-seance med JVC, hvor de tre nye D-ILA projektorer, DLA-X3, DLA-X7 og DLA-X9, blev fremvist. Vi fik her lejlighed til at opleve både 2D og 3D-billedkvaliteteten i afslappede omgivelser. I denne artikel giver vi vores oplevelser med JVCs 3D-projektorer kontra 3D-fladskærmene.

3D på en projektor?

Det er en udbredt holdning, at 3D bliver bedre jo større billedet – eller lærredet – er. Hvis du søger oplevelsen fra biograferne hjemme i stuen, kan en projektor måske være løsning eller et alternativ til fladskærmen.

JVC DLA-X9
JVC DLA-X9


JVC har netop lanceret tre nye projektorer baseret på den ofte roste D-ILA-teknologi. Modellerne hedder DLA-X3, DLA-X7 og DLA-X9 og er de første D-ILA projektorer til også at understøtte 3D. Priserne starter fra 29.999 kroner for den mindste model.

Vi har anmeldt en del 3D-fladskærme her på FlatpanelsDK, så jeg tænkte, at jeg ville drage lidt paralleller til projektorerne, som vi fik mulighed for at opleve i lyskontrollerede omgivelser. Alle de tre nye JVC projektorer klarer 3D, foruden 2D. De er baseret på den aktive 3D-teknologi, hvilket betyder, at der kræves aktive 3D-briller – de samme som anvendes på fladskærms-Tv.

JVC D-ILA 3D

Vi anvendte primært den billigste X3 model til at kigge 3D, og den gjorde det ganske godt. JVC havde fundet både lidt animationsfilm i form af Det Regner med Frikadeller samt en rigtig film i form af Street Dance 3D.

JVC DLA-X3
JVC DLA-X3


Det store lærred bidrager til oplevelsen og det giver et bedre og mere indlevelsesrigt resultat end på de små 42-tommer fladskærme, der også er begyndt at dukke frem med 3D. Projektorerne kan også levere lys nok til at kompensere for lysreduktionen fra 3D-brillerne – hvert fald i mørkelagte omgivelser.

3D-billedkvaliteten var generelt flot, men projektorerne kan dog ikke sige sig helt fra for crosstalk (skygger i billedet fordi billederne til højre og venstre øje blandes sammen). Det kunne bemærkes i begge film, om end det var næsten elimineret i animationsfilmen. I visse scener fra Street Dance var crosstalk imidlertid synligt og en smule distraherende.

2D-billedkvaliteten fra projektorerne var derimod flot og i udvalgte scener fra Batman The Dark Knight fik vi også vist projektorernes evne til at gengive et kontrastrigt billede med meget dyb sort i et mørkelagt rum.

Læs mere om JVCs tre nye D-ILA projektorer DLA-X3, DLA-X7 og DLA-X9 på www.jvc.dk. Priserne er 29.999, 49.999 og 69.999 for de tre respektive modeller DLA-X3, DLA-X7 og DLA-X9.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |