Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFlatpanels bud på Panasonics 2011 Tv - FlatpanelsDK

Flatpanels bud på Panasonics 2011 Tv

28 Dec 2010 | Rasmus Larsen |

Samsung, Sony, Panasonic, LG og Sharp vil alle benytte dette års CES 2011 udstilling til at præsentere de nye 2011 fladskærme. Sidste år kiggede FlatpanelsDK i krystalkuglen og gav et bud på, hvad vi kan se frem til. Vi kigger endnu engang frem mod CES 2011 og giver, i en serie af artikler, et kvalificeret bud på, hvad vi kan forvente os.

Artikelserien er delt op i 5 dele. I dag kigger vi på Panasonic. I går kiggede vi på LG. I morgen kigger vi på Sony.

Vi skal understrege, at følgende tekst ikke er et udtryk for, hvad producenten rent faktisk præsenterer. Det er udelukkende Flatpanels kvalificerede bud på baggrund af rygter, branchesnak og udmeldinger fra producenterne selv. For at se, hvad producenterne rent faktisk præsenterer, så følg med i vores store CES 2011 dækning, der starter d. 3. januar 2011.

Panasonic 2011 – nyt design

Panasonic er fortsat en af de varmeste fortalere for plasma-teknologien, men de seneste år har Panasonic også bevæget sig ind i LCD/LED lejren. Panasonic forventes at introducere helt nye modeller lige fra de billige til de dyre modeller, så der er masser at se frem til for potentielle købere eller folk, der efterhånden står foran udskiftning af deres nuværende Tv. Mange europæere og amerikanere har gennem tiden fravalgt Panasonic pga. deres lettere industrielle, japanske design. Mens Sydkoreanske virksomheder såsom Samsung og LG har slået meget på design gennem de seneste år, har Panasonic haft fokus andetsteds. Mange forventer dog, at Panasonic i 2011 vil lancere modeller med nyt design, og der har også været tale om, at Panasonic springer med på vognen for endnu tyndere skærme.

”Panasonic
Sådan ser Panasonics 2010 modeller ud – mon 2011 bringer noget andet?

Omvendt husker vi dog tilbage på 2010, hvor forventningen var den samme, men hvor Panasonic havde valgt at køre videre i stort set uforandret stil. Derfor står dette punkt lidt åbent, selvom det er et stort ønske blandt forbrugerne.

Kuro teknologi

Pioneer var for nogle år siden kongen af fladskærme med deres plasma-TV kaldet Kuro, der på japansk betyder sort. Pioneer kæmpede dog med rentabiliteten for deres fladskærme, og i sidste ende valgte Pioneer at lukke ned for TV-divisionen.


Pioneer dræbte Kuro i 2009, men Kuro kan måske genopstå hos Panasonic

Teknologien og patenterne blev erhvervet af Panasonic i 2009 og i 2011 forventes det, at flere af de elementer, som gjorde, at Pioneer var så succesfuld (på billedkvalitet, ikke på indtjening), indbygges i Panasonics 2011 modeller. Blandt andet Pioneers evne til at skabe en perfekt og dyb sort farve.

2011 fladskærme fra Panasonic

Der er allerede sluppet nogle rygter ud omkring Panasonic 2011 modeller - og mere end hvad vi har skrevet her på FlatpanelsDK. Vi kan naturligvis ikke bekræfte informationen, som på nuværende tidspunkt stammer fra unavngivne kilder, men den synes plausibel. Vi skrev tidligere om en såkaldt ZT30-serie som kunne blive den nye topmodel. Siden har der været talt om, at modellen rent faktisk skal hedde VT30 og have både 3D og mulighed trådløs overførsel af 3D-signaler. Herudover har der floreret rygter omkring erstatningerne for de velkendte X20, G20, GT30 og V20 modellerne i form af X30, G30, GT30 og V30 modeller. Der er naturligvis ikke så meget overraskende i modelbetegnelserne, men hvis rygterne taler sand, kan vi se frem til nye modeller fra Panasonic, som stadig holder fokus på billedkvalitet. Der nævnes blandt andet indbygget hukommelse til optagelse, forbedret 3D, dybere sort og paneler med endnu større farvedybde. Ifølge rygterne forbliver X30 serien en HD Ready model, mens de nye G30, GT30, V30 og VT30 alle får 3D og THX. Fra G30 serien og opefter vil der også være indbygget WiFi, Viera Cast internetsystemet, og DLNA. Det forventes, at både GT30 og VT30 modellerne lanceres helt op til 65 tommer.

Panasonic 103-tommer 3D plasma-TV
Panasonic har allerede en 103” men i 2011 forventes standard-modellerne at gå op til 65”

Der tales også om, at Panasonic i 2011 vil gå fra 600 Hz subfield drive (som Panasonic har kørt med i flere generationer) til 1080 Hz subfield drive, hvilket reelt betyder, at Panasonic tager skriftet til et af de punkter, som gjorde Pioneers skærme populære, selvom de ikke havde decideret 1080 Hz subfield drive. Det er her vigtigt at understrege, at 1080 Hz subfield drive er den hastighed hvorpå de små pixels aktiveres og det kan derfor ikke sammenlignes med f.eks. 400 Hz på et Tv af varianten LCD/LED. 1080 Hz subfield drive kan derimod skabe bedre farvegengivelse, dybere og højere lysstyrke. Rygterne ligger naturligvis lige til højrebenet, men det kan sagtens være en and. Uanset hvad, så forventes det dog, at Panasonic kører videre i samme spor og introducerer efterfølgere til 2010 modellerne, som bliver navngivet med tallet 30.

Internet?

Panasonic lader ikke til at hoppe med på Google TV-vognen efter de var ude tidligere på året og sige, at Google TV og den hardware, der skal indbygges i fladskærme, er for dyr at integrere.

Panasonic Viera Cast
Panasonic Viera Cast

Det forventes i stedet, at Panasonic kører videre med deres Viera Cast platform. Den er ikke blevet opdateret særlig meget i 2010, men man kan håbe på, at der kommer nogle flere internettjenester med i 2010. Danmark er måske ikke det mest interessante marked for de store mediegiganter, men der er stigende fokus på internetløsninger i både eksterne bokse samt integreret direkte i Tv, hvilket forhåbentligt kan smitte af på Panasonics internet-tjeneste.

Nye 3D-briller

Panasonic har allerede vist deres nye 3D-briller og de er også i handlen. I 2011 forventer FlatpanelsDK, at Panasonic vil lade disse overtage, forstået på den måde, at de nye 3D-briller fremover vil ligge i kassen, når man køber 3D-fladskærme fra Panasonic.

Panasonic TY-EW3D2LE
Panasonic TY-EW3D2LE, large

De nye 3D-briller er blandt andet blevet lettere, har en tættere pasform og er afskærmet i siderne.

Hvad med LCD/LED?

Panasonic præsenterer også nye LCD/LED modeller for 2011, og der er sluppet en smule information ud. I Japan har Panasonic eksempelvis præsenteret nye X3 og G3 LCD-TV med LED, der kan optage Tv direkte ned på hukommelseskort af typen SD. Produkterne er ikke annoncereret for det europæiske marked endnu, men kommer formentlig i lokaltilpassede varianter og vi forventer, at det sker på CES 2011.

Panasonic G3
Panasonic G3

Der bliver også talt om et 3D LCD-TV fra Panasonic med navnet DT30. D skal angiveligt være modelserien, T skal angive, at modellen har 3D (ligesom på VT20 og GT20 modellerne i dag) og tallet 30 angiver, at der er tale om en ny 2011 model. Ifølge rygterne skal DT30 modellen være erstatningen for de nuværende D25/D28 serier og desuden have LED. 2010 LCD-modellerne har ikke været en overvældende succes og Panasonic associeres stadig med plasma-Tv. Det forventes derfor fortsat, at modellerne stadig vil være begrænset til de mindre tommestørrelser op til maksimalt 42 tommer, hvorefter plasma-modellerne vil tage over.

Se med på CES 2011 i januar

For at se, hvad Panasonic rent faktisk præsenterer så følg med i vores store CES 2011 dækning, der starter d. 3. januar 2011. Hvad tror du? Giv dit bud i kommentarfeltet herunder. Læs også debatten her

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |