Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonProducenterne påbegynder udfasning af analoge stik - FlatpanelsDK

Producenterne påbegynder udfasning af analoge stik

13 Dec 2010 | Rasmus Larsen |

Analoge stik – modsat digitale stik – er på vej i graven. Intel har meldt ud, at man i samarbejde med AMD, Dell, Samsung, LG og Lenovo vil udfase de analoge tilslutninger over de kommende år og gå over en ren digital platform med stik såsom HDMI og DisplayPort. Det betyder også, at det blå VGA (D-SUB) stik officielt er på vej ud.

Analoge stik udfases

Selvom udviklingen naturligvis har peget i den retning gennem flere år, er det blå VGA-stik, som vi kender fra både PC-skærme, TV-fladskærme, bærbare computere og mange andre enheder, nu officielt på vej i graven. Det er Intel der melder, at man er gået sammen med AMD, Dell, Samsung, LG og Lenovo i et mission på at udfase analoge stik og gå over til rent digitale løsninger.


Det velkendte VGA-stik er på vej graven


Ud over det velkendte VGA-stik, vil andre analoge tilslutninger, såsom s-video, komponent og komposit også ryge med i faldet. I stedet skal der satses på digitale tilslutninger, såsom HDMI, DVI og DisplayPort, der fremover skal dominere alt lige fra PC-skærme og TV-skærme til grafikkort, Tv-bokse og bærbare computere.

Digitale stik har blandt andet fordele såsom stort set intet kvalitetstab, to-vejs forbindelser, separation af lyd og billede mm.

Langvarig proces

Ændringen sker dog ikke fra den ene dag til den anden, og Intel nævner, at man i de kommende år vil udfase VGA-standarden løbende. Den endegyldige udfasning først vil være tilendebragt i 2015. Intel indskyder dog, at det vil tage endnu længere tid før VGA-stikkene fuldstændig er ude af PC-skærmene.

DisplayPort og HDMI er fremtiden
DisplayPort og HDMI er fremtiden ifølge AMD


Intel er en vigtig spiller på dette marked, da de – ud over grafikkort – også producerer en række af de interne styre-boards der sidder i skærme og andet elektronik.

Den anden store producent af grafikkort, AMD, melder, at man ser DisplayPort som fremtiden indenfor PC-skærme og HDMI som fremtiden indenfor TV-skærme og enheder som tilsluttes TV-skærmene.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Rygte: PS5 Pro bliver tre gange så kraftig som PS5

18 Mar 2024 |

Første danske streaming-apps bekræftet til FireTV

18 Mar 2024 |

DRs nye tv-arkiv 'Gensyn' åbner i dag på DRTV

15 Mar 2024 |

Ny Beoconnect Core forbinder gamle B&O højttalere til ethvert TV

15 Mar 2024 |

TCL's næste flagskib forventes at have 14000 miniLED zoner, 6500 nits

13 Mar 2024 |