Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFremtidens touch-skærm ændrer form når du rør den - FlatpanelsDK

Fremtidens touch-skærm ændrer form når du rør den

07 Dec 2010 | Rasmus Larsen |

Fremtidens berøringsfølsomme skærme kan ændre overflade, når en bruger rør ved den eller på kommando - hvert fald hvis det står til Microsoft. En nylig opdatering fra det amerikanske patentkontor viser, at Microsoft søgte patent på denne teknologi i maj 2009.

Fremtidens berøringsfølsomme skærm ændrer form

Det lyder futuristisk og der er da heller ikke tale om nogen konkrete eksempler på produkter med den nye teknologi, men ikke desto mindre kan det lade sig gøre.

Microsoft Touch
Microsoft Touch-teknologi ændrer form ved berørings

Microsoft har søgt en patent på en såkaldt ”Light-induced shape-memory polymer display screen”-teknologi, der vil gøre berøringsfølsomme skærme i stand til at ændre form ved berøring eller ud fra kommandoer. Ifølge patentansøgningen forestiller Microsoft sig, at et fysisk keyboard bliver formet direkte på skærmen, med små forhøjninger og fordybninger i skærmens overflade. Skærmen kan også reagere direkte på berøring, så f.eks. et tryk på skærmen medfører en fysisk fordybning i skærmen, ligesom der kan skabes mange andre ændringer i skærmens topografi.

Microsoft Touch
Microsoft Touch-teknologi ændrer form ved berørings

Selvom ikke alle aspekter af teknologien beskrives i patentet, er det nogle detaljer at hive frem. Der refereres eksempelvis til en ”polymer”-skærm, hvilket kan betyde, at OLED-teknologien er involveret. Det beskrives ydermere, at teknologien fungerer vha. et tyndt lag plastik, der sidder på ydersiden af hver pixel. Ved at sende ultraviolet lys til dette lag, kan man ændre på formen for hver pixel. Hvad der sker herfra er endnu uvist, men der spekuleres i at teknologien skal integreres i Microsoft Surface, som er et stort berøringsfølsomt bord. Apple har tidligere søgt patent på en teknologi, hvor den del af skærmen, som fingeren berører, udsender en lille vibration.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |