Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG Display udvikler 23" 240 Hz IPS panel - FlatpanelsDK

LG Display udvikler 23" 240 Hz IPS panel

29 Nov 2010 | Rasmus Larsen |

LG Display annoncerer, at de har udviklet et 23-tommer 240Hz IPS-panel til kombineret PC og HDTV-skærme. IPS-panelet anvender 120 Hz kombineret med scanning backlight til at forbedre responstiden betydeligt. Det er ikke tidligere set i PC-skærme.

LG 240 Hz IPSpanel

Skærmproducenterne har gennem mange år kørt et kapløb om at forbedre responstiden på LCD-paneler. Nu LG har et nyt, innovativt IPS-panel klar.


Det er det nye 23-tommer IPS LCD-panel med 240 Hz, hvor LG kombinerer 120 Hz-teknologien (120 billeder per sekund) med scanning backlights, hvor en sort linjer ruller nedover skærmpanelet fra top til bund, dog uden den bemærkes af det menneskelige øje. Scanning backlights udnyttes i dag i mange high-end LCD-TV, fordi systemet kan bidrage til at sænke den visuelle opfattelse af slør på et LCD-panel betydeligt.

Selvom LG nævner 120 Hz, ligger det ikke helt klart om LG her taler om et såkaldt"frame interpolation"-system, hvor der beregnes nye billeder, der lægges ind mellem de eksisterende, eller om der er tale om et ægte 120 Hz panel, som kan modtage 120 billeder per sekund fra grafikkortet i PC’en. Sidstnævnte er udbredt i blandt andet 120 Hz TN-paneler. LG nævner eksempelvis ikke 3D understøttelse, hvilket kan tyde på, at der er tale om førstenævnte"frame interpolation"-teknik.

LG Display melder desuden, at panelet er gået i masseproduktion nu og ser panelet som et stort skridt for PC skærmindustrien.

Mr. Ha Hyun Hwoi, LG Displays Vice President og leder af IT Business divisionen indskyder:
- "Dette produkt er designet til at opfylde forventninger hos de forbrugeres, som allerede er vant til overlegen billedkvalitet og hurtig responstid. LG Display vil fortsætte i bestræbelserne på at introducere produkter, der tilfører øget værdi til vores kunder og forbrugere."

LG nævner ikke noget om konkrete PC-skærme, hvor det nye 240 Hz panel skal integreres. Vi holder jer opdateret med yderligere information så snart vi modtager det.

Kilde: LG Display via OLED-display.net

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |