Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHbbTV: Fremtidens tekst-Tv, demonstreret af Loewe - FlatpanelsDK

HbbTV: Fremtidens tekst-Tv, demonstreret af Loewe

15 Sep 2010 | Rasmus Larsen |

Producenterne presser på hos Tv-udbyderne og Tv-kanalerne for at åbne for næste generation af det populære tekst-Tv, som har fulgt europæerne gennem mange år. Dette skal hedde HbbTV og Loewe demonstrerede det på IFA i deres variant kaldet MediaText.

FlatpanelsDK følger i disse dage (1-10. september) verdens største forbrugerelektronikmesse IFA 2010 direkte fra Berlin. Læs om alle nylanceringerne og trends fra IFA 2010 på forsiden eller på vores IFA 2010 Tema side. Tilmeld dig også vores Nyhedsbrev eller RSS feeds.


HbbTV er næste generation tekst-Tv

Danskerne er ikke de eneste der er glade for tekst-Tv på Tv og det bruges stadig flittigt, selvom der findes EPG (elektroniske programguide) og internet i dag. Og tekst-Tv er jo meget mere end bare en programoversigt, for det indeholde også nyheder, sport og anden praktisk information.

Samtidig må vi dog også sande, at tekst-Tv efterhånden er en gammel sag, og godt kunne trænge til en teknisk og grafisk overhaling. Det er her HbbTV kommer ind i billedet, som betragtes som næste generation af tekst-Tv.

HbbTV
HbbTV


Kort fortalt er HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) en sammensmeltning mellem godt gammeldags tekst-Tv og internettet. Man vil som udgangspunkt udnytte tekst-Tv platformen, men tilføre den en lang række nye ting, som skal drives over internettet.

Blandt støtterne til HbbTV er Sony og Philips, der begge presser på for at få HbbTV igennem på Europæisk plan, men også Loewe er stor fortaler for denne og viste på IFA deres første fladskærme med HbbTV integreret. I Tyskland er man langt fremme med HbbTV og der er blandt andet demonstreret i praksis af den tyske Tv-station ARD. Læs videre for at se nogle af de funktioner som vi være tilgængelige, demonstreret af Loewe.

HbbTV i aktion

Loewe bringer, som en af de første producenter, HbbTV-kompatible Tv-apparater på markedet. Loewe kalder det selv for MediaText, hvor det kræver, at Tv’et har en internet-opkobling.

Først og fremmest giver HbbTV en tiltrængt grafisk overhaling, som ses på billedet længere oppe, samt en gennemsigtig baggrund. Loewe udnyttede også dette på deres Tv, som du kan se herunder.

HbbTV på Loewe Tv
HbbTV på Loewe Tv


Programguiden kan nu se sådan her ud.

HbbTV
HbbTV


HbbTV vil også give den nødvendige information omkring de igangværende program, og der kan f.eks. køre information omkring nuværende program og næste i en lille infoboks nedenfor, som Loewe demonstrerede her.

HbbTV på Loewe Tv
HbbTV på Loewe Tv


Men der kan også køre udvidet programinformation omkring f.eks. stillinger og rangeringer i sport. Det eksperimenterede ARD med i forbindelse med OL 2010.

HbbTV på Loewe Tv
HbbTV på Loewe Tv


Opkoblingen til internettet skal dog også bruges til andet end information og det er planen, at man vil kunne koble sig op til lagre med tidligere Tv-programmer. I Tyskland har ARD demonstreret det med deres tjeneste med tidligere Tv-shows, mens man i Danmark kunne forestille sig noget tilsvarende for DRs arkiver med gamle Tv-shows og programmer, så man let kan få adgang til disse gennem HbbTV.

Tanken er lidt den samme som med de nye Internet-Tv, men i stedet, at det kun skal tilbydes for Tv-kanalerne, men samtidig skabe en fælles platform, som fungerer på tværs af alle producenteres Tv (hvis de vælger at understøtter HbbTV).

Der er naturligvis et stort potentiale i HbbTV og teknologien afprøves også stadig for at skabe et godt mix. Af andre tiltag nævnes blandt andet søgefunktioner, video-on-demand og adgang til internetbutikker. Og med aktører som Sony, Philips og Loewe i ryggen har HbbTV allerede et pænt grundlag for at blive til noget. Vi følger naturligvis op, når vi ved noget mere konkret.

Interaktive muligheder kendes allerede fra f.eks. YouSees HDTV-boks, selvom denne er dog ikke baseret på HbbTV-standarden. Her kombineres internettet og med Tv-signalet, og kan være en indikator for hvad HbbTV kan bringe med sig i en standardiseret form.

Kilde: Loewe og digitalt.tv

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |